Kína odacsap a giccsnek

2010. augusztus 12. 15:31

A kulturális miniszter figyelmeztette a kínai lapkiadókat és tévétársaságokat: tartalmaik túl giccsesek és vulgárisak. A hatóságok már ki is bocsátottak egy kézikönyvet, mellyel a bulvárosodást és az igénytelenséget orvosolnák.

2010. augusztus 12. 15:31

A kínai médián elhatalmasodott a bulváros, szenzációhajhászat, tele vannak pletykalapokkal az újságosok, igénytelen sokszor vulgáris és giccses az amit a különböző szerkesztőségek, könyvkiadók produkálnak - véli Cai Wu kulturális miniszter, aki mindezért a pénzéhséget okolja.

 
A kormány nem volt rest és pénzt különített el az igényes, kulturális tartalmú médi támogatására. Kínában közel 300 ezer különböző könyvet adnak ki, 400 mozifilmet és több száz TV-drámát készítenek évente - a nagy számok azonban a minőség rovására mennek. A miniszter azonban most felveszi a kesztyűt a gagyi ellen: a kínai hatóságok már ki is bocsátottak egy kézikönyvet a TV-s szerkesztők, filmgyártók számára. Remélik, hogy a tartalmak művészileg értékesebbé, kulturálisan mélyebbé válnak majd.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hupikéktörpike
2010. augusztus 15. 10:16
Kína és a giccs szinte egybeforrt, de sebaj, hatalmi szóval mától éljen az igényes magaskultúra!!! Soha többet sárga-rózsaszín sárkányos szerkó a kínai árusoknál, ha lehet javaslatokkal előállni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!