Mangával barátkozik az USA

2010. augusztus 04. 15:38

Mangával állt elő az amerikai katonaság az USA és Japán 50 éves biztonsági szerződésének megünneplésére. Ebben szeretnék elmagyarázni szövetségeseiknek, hogy miért jó nekik az együttműködés, miután az okinawai amerikai bázisok kapcsán súrlódás alakult ki a két ország között.

2010. augusztus 04. 15:38

Az USA hadserege manga stílusú képregényekkel szeretné megtanítani a japán gyerekeknek, hogy pontosan miért is jó nekik a két ország szövetsége. A négy részből álló képregényben egy japán kislány és egy amerikai kisfiú szerepel, akik minden történetben azt magyarázzák el, hogyan dolgozik együtt a két ország hadserege. A szereplőknek beszélő neveket választottak: a kislányt Arai Anzunak hívják, ami kiejtve hasonlít a japán szövetség szóhoz, a fiú neve pedig Usa-kun.

A japán nyelven kiadott manga első fejezete már elérhető az interneten, hivatalosan az a USA és Japán közötti biztonsági szerződés hatvanadik évfordulójáról emlékeznek meg vele. Előzőleg lakossági tiltakozási hullám alakult ki a szigetországban állomásozó amerikai csapatok több mint felének otthont adó Okinawán az amerikai jelenlét ellen. Ugyan a vitatott helyi futenmai bázis 2014-es bezárására megállapodás született, az amerikai haderő újat nyit helyette - szintén Okinawán. Az ezzel kapcsolatos felháborodásba bukott bele az előző japán kormányfő, Hatojama Jukió is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!