Zsidó Nyári Fesztivál

2010. augusztus 26. 11:04

A XIII. Zsidó Nyári Fesztiválon megismerhetjük egy több ezer éves kultúra szokásait, ünnepeit illetve számos kiváló, nemzetközi rangú művész előadásával találkozhatunk.

2010. augusztus 26. 11:04

A Budapesti Zsidó Hitközség keretein belül  a Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ 1998-ban rendezte meg az első fesztivált, amelynek központi helyszíne Európa legnagyobb és egyik legszebb zsinagógája, a Dohány utcai zsinagóga. Az idei fesztivál nyitó programja augusztus 26-án, csütörtökön este hét órától a világhírű Boban Markovic Orkestar koncertje. Augusztus 29-én, vasárnap Bar Micvó Örömünnep címmel rendhagyó kántorkoncert kezdődik. Közreműködik: Judrom Klezmer Gipsy Band, Shai Abramson, Sándor György, Azi Schwartz és Fekete László. Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország címmel zsidó zeneszerzők örökzöldjeit játssza a 100 Tagú Cigányzenekar augusztus 30-án. Szeptember 1-jén Ennyi a dal címmel Dés László ad koncertet. Vendégművészek: Snétberger Ferenc, Oláh Ibolya, Szalóki Ági.

Az Urániában Micvó Bar címmel László Boldizsár, Szűcs Gabi és Kozma Orsi koncertezik augusztus 28-án, Csákányi Eszter Brecht-Weill dalokat énekel 29-én, Darvas Ferenc (zongora) és Ernyei László (harmonika) közreműködésével. Augusztus 30-án és szeptember 5-én Átutazó címmel Udvaros Dorottya ad koncertet. Vendég: Somló Tamás. Dés dalok - Harminc év dalai címmel Harcsa Veronika, Póka Angéla, Szőke Nikoletta, Geszti Péter és Dés László zenél együtt 31-én. Az esemény könnyűzenei szenzációja Matisyahu haszid zsidó reggae-rapper koncertje lesz a Syma Csarnokban szeptember 5-én.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. augusztus 26. 22:28
Sandor Gyorgyre elmennek, meg a haszid zsido reggae rapperre. Ja es Csakanyi Esztert is.
picur3ka
2010. augusztus 26. 22:11
'Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország címmel zsidó zeneszerzők örökzöldjeit játssza a 100 Tagú Cigányzenekar augusztus 30-án.' Szetrohogom magam. Ez majdnem olyan jo vicc, mint a Kanadabol hazatoloncolt ciganyok honvagya. Ki irta ezt a suketseget?
soelmo
2010. augusztus 26. 15:13
Mi többezer éves? Amiről másolták, vagy már maga a másolat is?Mert hogy sajátjuk sosem volt!
gillag74
2010. augusztus 26. 14:42
A fesztivál támogatója,és fővédnöke nem Schiffer András véletlenül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!