Bezár a Szimpla Kert

2010. szeptember 14. 12:02

Bekeményített az Erzsébetvárosi Önkormányzat: a lakók panaszára hivatkozva korlátozták a Szimpla Kert nyitvatartását. Éjfélkor van takarodó, a hely azonban így nem nyit ki. A Szimpla kert szerint az eljárás több mint furcsa.

2010. szeptember 14. 12:02

A nyáron tervezett csendrendelet ellen indított „Nem az erzsébetvárosi csendrendeletre!” oldalára hétfő késő este tették ki Dr. Kálmán Zsuzsanna levelét. Ebben a kerületi címzetes főjegyző arról tájékoztatja a Szimpla üzemeltetőit, hogy „a szomszédos házak panaszai és a korábban elfogadott rendelet értelmében éjfél és reggel 6 között az Európa-szerte híres romkocsmának zárva kell tartania”. Nincs helye fellebbezésnek a határozat ellen, a hely viszont így nem fog kinyitni.

A Szimpla Kert bezárása több civil szervezetet is érint; itt üzemel a Bringakonyha elnevezésű közösségi kerékpárszerelő műhely, mely adománybicikliket újít fel és adományoz rászorulóknak, down-kóros és beteg gyermekeknek. A kerület szórakozóhelyeit összefogó Az Élő Erzsébetvárosért Egyesületnek (AZÉRT) ráadásul a Szimpla Kertet vezető Zsendovits Ábel és Gauder Márk a létrehozója. Több nyilvános vécét állítottak fel és utcatakarításokat is szerveztek, korlátozták a taxik behajtását a Szimpla Kert elé, hogy ezzel is a lakók nyugalmának kedvezzenek. Azért is aggályos a rendelkezés, mert a jegyző megkereste a panaszos házakat, hogy van-e panaszuk, nem pedig fordítva történtek az események - mondták el.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szpal
2010. szeptember 16. 13:39
Nem zárták be a Szimplát, csak a nyitvatartást korlátozták: éjfélig tarthat nyitva, a mostani bezárásnak tűzvédelmi okai vannak http://www.erzsebetvaros.hu/?module=news&action=show&nid=55846
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!