Izlandra megy Fliegauf és Gryllus

2010. szeptember 23. 09:10

Csütörtökön indul Izland nemzetközi filmfesztiválja Reykjavikban. Az esemény Emerging Master elnevezésű új programja, azaz az ígéretes tehetségeket felvonultató portrésorozat első témája Fliegauf Benedek munkássága lesz.

2010. szeptember 23. 09:10

Fliegauf Benedek Berlinben díjazott Rengeteg című első játékfilmjét, a világhírű Dealer-t és első angol nyelvű alkotását, a német-magyar-francia koprodukcióban készült Womb című filmet tűzik műsorra Reykjavikban. A magyar rendező a fesztivál díszvendége.

Bemutatják Fehér György Szürkület című 1990-es klasszikusát, és műsorra tűzik Pejó Robert Látogatás című osztrák-magyar-német koprodukcióban készült és Marian Crisan román-magyar-francia részvételű locarnói díjas Morgen című filmjét is az izlandi fővárosban. A Látogatás egyik főszerepét alakító Gryllus Dorka Fatih Akin Soul Kitchen című rendezésében lesz látható a fesztiválon.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2010. szeptember 28. 07:17
És mindnyájan Magyarországot képviselik?
balbako_
2010. szeptember 28. 07:17
És mindnyájan Magyarországot képviselik?
atila68
2010. szeptember 28. 06:25
"Gryllus Dorka Fatih Akin Soul Kitchen" Szép hosszú neve van, akár egy spanyol főnemesnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!