Kitüntették Esterházyt

2010. szeptember 27. 08:58

Az író a Nemzetközi Masi-díj Grosso d'Oro Veneziano elismerését vehette át szombaton az olaszországi Veronában. Olyan személyek nyerhetik el a díjat, akik munkásságukkal a kultúrák és népek közötti megértés, szolidaritás eszméjét terjesztik.

2010. szeptember 27. 08:58

Esterházy Pétert kitüntették Velencében. A Nemzetközi Masi-díj (Premio Internazionale Masi) a Velencei Köztársaság által veretett XIV. századi aranypénzről kapta a nevét, amely évszázadokon át az értékállóság szimbólumának tekintett váltópénz volt Közép-Európában. A díjat olyan személyeknek ítélik, akik munkásságukkal a kultúrák és népek közötti megértés, szolidaritás eszméjét terjesztik.

Esterházyt olyan szerzőként méltatja az alapítvány honlapja, aki a közép-európai irodalom hagyományait számos regényében képviseli. Az író Harminchárom változat Haydn-koponyára című színművét a Színikritikusok Díjára is jelölték, a kitüntetést azonban Háy János Völgyhíd című darabja nyerte el vasárnap.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2010. október 16. 21:01
Szerintem inkább annak kéne díjat osztani aki végig tudta olvasni Eszterházy életművét. Kétlem hogy akad ilyen ember, de ha igen akkor megérdemli
picur3ka
2010. október 16. 20:52
'A díjat olyan személyeknek ítélik, akik munkásságukkal a kultúrák és népek közötti megértés, szolidaritás eszméjét terjesztik.' Lol. Ezek se ismerik a munkassagat.
magnamater
2010. október 16. 20:25
Kitűnni kitűnik, sőt kényelmetlenűl feltűnik, de kitűntetést nem érdemel.
alma555
2010. szeptember 27. 23:10
Esterházy Lámpaernyő Máriáék házibarátja. Vajon ki a kedvence: Marcsi vagy Dés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!