Tarolt a dadogó VI. György

2010. szeptember 20. 12:04

A The King's Speech című dráma nyerte el a fődíjat a Torontói Filmfesztiválon. A Tom Hooper rendezte film II. Erzsébet királynő apjának portréját mutatja be kritikus éllel.

2010. szeptember 20. 12:04

Vasárnap jelentették be, hogy a The King's Speech nyerte el az idén 35. évébe lépett Torontói Filmfesztivál legkomolyabb elismerését, a közönségdíjat. Az elmúlt években a mustra közönségdíját érdemlő alkotások közül a Gettómilliomost, Az amerikai szépséget és az Ütközéseket később Oscar-díjjal jutalmazták.

A Tom Hooper rendezte film a dadogó VI. György brit uralkodó, II. Erzsébet királynő apjának portréját mutatja be kritikus éllel. Az uralkodót Colin „Mr. Darcy” Firth, beszédtanárát pedig a Ragyogj! zseniális zongoristáját megformáló Geoffrey Rush alakítja, de szerepel a filmben Tim Burton asszonykája, Helena Bonham Carter és a Mementóból ismert ausztrál Guy Pearce is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!