Életműdíjat kapott Jankovics Marcell

2010. október 19. 15:17

A X. Pozsonyi Animációs Biennálén a nemzetközi zsűri Jankovics Marcell munkásságát és Szoboszlay Eszter Szomszédolás című filmjét díjazta.

2010. október 19. 15:17

A hétvégén 22 ország részvételével rendezték meg a X. Pozsonyi Animációs Biennálét, ahol a Kossuth-díjas Jankovics Marcell munkásságából válogatást mutattak be. A nemzetközi zsűri Prix Klingsor életműdíjjal ismerte el a művészt, Szoboszlay Eszter alkotását pedig a visegrádi országokból érkezett legjobb filmként értékelték. A pozsonyi biennále versenyprogramjában díjazták a Kecskemétfilmben készült Szomszédolás című alkotást, mely a Fejlakók című sorozat friss epizódja.

A magyar animációs filmek külföldi körútja a napokban Lipcsében folytatódik. Bertóti Attila Ariadné fonala, Cakó Ferenc Érintés és Felméri Cecília Mátyás, Mátyás című munkáit is vetítik majd, illetve Az ember tragédiája és az Ének a csodaszarvasról című művekből kiállítás is látható a pozsonyi magyar kulturális intézetben november 10-ig.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2010. október 20. 15:41
Isten Áldásával, jó erőt, egészséget kívánok, és gratulálok.
honphibu
2010. október 19. 19:42
Gratulálok! Az egyik legkiválóbb ember, tudós, művész, polihisztor akit van szerencsém személyesen is ismerni!
furasrac
2010. október 19. 19:37
Ha valaki, ő megérdemli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!