Kusturica lelépett

2010. október 11. 09:43

Emir Kusturica otthagyta a törökországi Antalyában rendezett filmfesztivált egy politikai vita miatt. „Ellenségnek tekintem ennek az országnak a kulturális miniszterét, mert ezt érdemli” - jelentette ki a rendező.

2010. október 11. 09:43

A szerb Emir Kusturicát úgy idézték török lapok, mint aki nyilatkozataiban kisebbíteni igyekezett a háború idején megöltek, illetve a megerőszakolt muszlim nők számát. Ráadásul Ertugrul Günay kulturális miniszter személyesen bírálta a Macskajaj és a Cigányok ideje direktorának kijelentéseit, amelyeket a boszniai háború idején tett - és nem jelent meg azon a filmfesztiválon, ahol a zsűri tagjának volt meghívva Kusturica.

„Ellenségnek tekintem ennek az országnak a kulturális miniszterét, mert ezt érdemli” - jelentette ki a kétszeres Aranypálma-díjas rendező. Antalya tartomány kormányzója kijelentette, hogy megpróbálja lebeszélni Kusturicát a távozásról.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vinetu
2010. október 12. 15:37
Ideje lenne már, hogy Kusturica végleg befogja a pofáját. Aki nem tudná: mindösszesen negyedmillió(!) ember pusztult el a háborúban a szerbeknek köszönhetően. Abban a háborúban, ahol – attanszión! – nem a szlovénok, horvátok, bosnyákok, koszovói albánok stb. támadtak rá Szerbiára, hanem fordítva. Az előbbiek csupán a megszállók ellen folytattak igazságos szabadságharcot. Nagyon helyesen. Amint az is nagyon helyes, amit a szerbek visszakaptak mindezért. (Noha kegyetlenségben, brutalitásban nem egészen azt kapták, amit megérdemeltek volna. Ránézhetnek dicső országuk térképére. Amiben számunkra a legfájóbb seb, hogy a vajdaság magyarok továbbra is túszai ennek a barbár népségnek.) Kusturicánál maradva: perverz fintora a sorsnak, hogy éppen ő védi a szerbek emberiség elleni soha el nem évülő bűntetteit. Pont ő, akit évtizedekkel ezelőtt a „másságtisztelő”, a tolerancia-feketemágiát működtető nemzetközi liberális roncs- és véglényhálózat emelt pajzsára, és látta el kozmikus nagyságrendű lehetőségekkel, valamint minden földi jóval. A filmjei pedig egytől-egyig ugyanarra a rugóra járva épp ezt a libsi hazugságot fényezik. (Azok az drágalátos balkáni cigányok... Hát nem édesek?!) Bőven elég 10 perc bármelyikből, hogy tudjuk, milyenek is ennek a díszpintynek a kilógó lólábai... (A képzavart ennek a hitvány simlisnek a filmjei ihlették.) Úgyhogy elmegy ő a sunyiba...
tewton
2010. október 11. 16:25
mit vártak? már kusturica undergroundja is sírvavigadós jugó-nosztalgia volt. hívták volna a semmitmondó jancsót, minden pc lett volna.
crm114
2010. október 11. 16:05
Hiba volt meghívni a zsűribe. Unalmasak különben a szerbek, állandóan a "sérelmeikkel" hisztizik tele a világot.
tevevanegypupu
2010. október 11. 10:26
Kusturica nekivadult szerb nacionalista, ugyanolyan igazsagtalan es elfogult mint a torok nacionalistak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!