Zenei szakkollégium indul romáknak

2010. október 29. 11:37

A Snétberger Ferenc-vezette Európai Roma Zenei Szakkollégium a Balaton-felvidéken, Felsőörsön kezdi meg működését 2011 nyarán. A képzés a tanulók számára ingyenes lesz.

2010. október 29. 11:37

Az Európai Roma Zenei Szakkollégiumban nagy figyelmet fordítanak a gyermekek zenei tehetséggondozására. Manapság sok olyan tehetséges roma fiatal van, akik nehezen vagy sehogy nem tudnak bejutni hagyományos zeneiskolába. A 2011 nyarán nyíló szakkollégium összesen 12 hetes (őszi 3 hetes, tavaszi 3 hetes és nyári 6 hetes) kurzusain évről évre 60 fő 12-20 éves, hátrányos helyzetű roma fiatal tanulhat. A zenei, művészeti órák mellett roma kultúra ismereti órákon, angol, informatika, tanulás-módszertan és menedzsment képzéseken vesznek részt a diákok, emellett egyéni pályaorientációs tanácsadást biztosítanak számukra.

A Norvég és a Magyar Állam, valamint a Nyílt Társadalom Intézet - Soros Alapítvány által támogatott szakkollégium alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas gitárművész és zeneszerző, Snétberger Ferenc, tanárai pedig olyan hazai művészek, mint Oláh Kálmán, László Attila, Szakcsi Lakatos Béla, valamint nemzetközi vendégelőadók (Paolo Vinaccia, Tony Lakatos, Roby Lakatos) lesznek. A képzés a tanulók számára ingyenes, valamint napi teljes ellátást és szállást is biztosítanak. A költségeket az iskola fenntartója, a Camp Europe Felsőörs Közhasznú Kft. vállalja.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reakczy Jóska
2010. november 03. 06:54
Közben fel kellene számolni a "gengszter szakkollégiumokat", mert abból már a fél hazai cigányság PhD fokozattal rendelkezik.
picur3ka
2010. november 02. 21:16
Meglepodtem. Ingyen lesz.
luccy
2010. október 31. 07:38
Mennyire tudnék örülni, ha Salgótarjánról Győzike helyett Snétberger jutna az emberek eszébe legelőször! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!