Zürichben díjazták a Pál Adriennt

2010. október 04. 13:03

Kocsis Ágnes filmje vitte el a kritikusok díját a 6. Zürichi Filmfesztiválról. A svájci filmes újságírók szövetsége szerint a Pál Adrienn mélyérzelmű portré egy ápolónőről, aki a halállal szembesülve visszatalál az életbe.

2010. október 04. 13:03

Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmje nyerte a kritikusok díját a 6. Zürichi Filmfesztiválon. A svájci filmes újságírók szövetsége szerint az alkotás „mélyérzelmű portré egy ápolónőről, aki a halállal szembesülve visszatalál az életbe”. A fesztiválon a Variety című amerikai szaklap feltörekvő tehetségeket illető kritikusi díját a belga Hans van Nuffel nyerte el Adem (Oxigén) című filmjével.

Az esemény fődíjait a szerb Srdjan Koljevic A törött orrú nő, a német Florian Cossen Das Lied in mir (A bennem lakozó dal) című játékfilmje, illetve a dán Janus Metz Armadillo című dokumentumfilmje kapta. Az Arany Ikonnal elismert alkotások 20 ezer svájci frank pénzjutalmat kapnak, ráadásul 44 700 euróval támogatják svájci forgalmazásukat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!