Dobozban marad a Pál Adrienn?

2010. november 24. 12:32

Kocsis Ágnes Cannes-ban a kritikusok nemzetközi szövetségének FIPRESCI-díjával jutalmazott játékfilmjéhez hiányzik pár beígért állami és forgalmazói támogatás, így nem tud mozikba kerülni. A jogi problémák miatt a Pál Adriennt egyenlőre kizárólag fesztiválokon lehet vetíteni.

2010. november 24. 12:32

A fesztiváldíjas Pál Adriennt gyártó KMH Film szerint veszélyben van a film január 13-ára kitűzött hazai premierje. A nemzetközi koprodukcióban készült dráma itthon két fesztiválon, a Cinepécsen, illetve a miskolci CineFesten volt látható, viszont mozikba, úgy tűnik, nem kerül: a Magyar Mozgókép Közalapítvány nem tudja teljesíteni a korábban ígért vállalásait.

A cannes-i fesztivál óta többek között a Pál Adrienn zenei jogdíjait sem sikerült rendezni, illetve nem kapja meg azokat a pénzügyi lehetőségeket sem a bemutatáshoz, amikben idáig minden magyar és itthon forgalmazott külföldi szerzői film részesült. A filmet ezért csak fesztiválokon lehet vetíteni, mozi-, tévé-, és dvd-forgalmazása a tartozások rendezéséig sem itthon, sem külföldön nem lehetséges.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tutti_mc_mondo
2010. november 24. 14:57
most akkor valaki zsarol valakit, hogy addig nem mutatjuk be a filmet itthol amig nem kapunk zset (ami mindenkinek jaaaaaar)? mert ugyebar a film mar elkeszult, ugyhogy nem gyartasra kell a penz....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!