Jön Al Di Meola

2010. november 22. 09:05

Al Di Meola Pécsett fog koncertezni decemberben. A világ egyik legjobb gitárosa több mint 35 éve van színpadon, munkásságát pedig Grammy-díjjal is elismerték.

2010. november 22. 09:05

Al Di Meola gitárművész december 19-én lép fel a Kodály Központban World Sinfonia turnéjának keretében az Európa Kulturális Fővárosa program egyik kulcsberuházásaként nemrégiben átadott hangversenyteremben. A koncerten a zenész az akusztikus gitár hangzását helyezi majd a középpontba.

Al Di Meola több mint 35 éve van színpadon, munkásságát Grammy-díjjal is elismerték, és a rangos Guitar Magazine is többször ítélte már oda számára A világ legjobb gitárosa címet. Stílusa a salsától a flamencóig, Astor Piazzola tangóitól a kortárs és fúziós jazzig számtalan irányzatból táplálkozik.

Zenei fejlődését Larry Coryell határozta meg leginkább, de együtt dolgozott olyan művészekkel is, mint Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larry Coryell, Wayne Shorter, Jean Luc Ponty, Frank Zappa, Jimmy Page vagy Stevie Wonder.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyuszika
2010. november 23. 18:16
Alig voltam 18 éves amikor Magyarországra a kertek alatt szinte besurrant egy " Return to forever " című album, amely életem egyik meghatározó lemeze lett. Chick Corea, Stanley Clarke, Lenny White és Ő. Hihetetlen fiatal volt ekkor, szerintem kb. 20 éves lehetett. Bakeliten még mindig megvan, borítója rongyos, a lemez recseg-ropog de nincs az a pénz amiért megválnék tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!