Páva: Pozitív Pécs mérlege

2010. november 30. 14:38

Egybehangzóan sikerként könyvelték el Berlinben az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címhez kapcsolódó programokat és beruházásokat Pécsett.

2010. november 30. 14:38

A pécsiek 85 százaléka elégedett az EKF-hez kapcsolódó programokkal, rendezvényekkel - derül ki egy friss felmérésből. Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere hétfőn Berlinben elmondta: „Idén jelentősen megnőtt a baranyai megyeszékhelyre látogató bel- és külföldi turisták száma, előnyére változott Pécs arculata, a beruházások, köztük az autópálya kiépülése növelték a város vonzerejét”.

Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója elmondta: „Az EKF programjain keresztül a város szorosabbra fűzte kulturális kapcsolatait a szomszédos Horvátországgal, Szerbiával, illetve Bosznia-Hercegovinával”. Sztojanovits Kristóf, a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviseletének vezetője kiemelte az idegenforgalom látványos fellendülését: idén 75,7 százalékkal emelkedett a turisták által Pécsett töltött vendégéjszakák száma, míg a vendégszám 68,4 százalékos növekedést mutat 2009-hez képest.

A német sajtóban több mint 150 cikk jelent meg idén Pécsről. A programok 2011-ben is folytatódnak: megnyitják például a Zsolnay porcelángyár egykori területén kialakított Zsolnay Kulturális Negyedet, ahol a híres manufaktúra több száz, részben muzeális értékű terméke lesz látható.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!