Depardieu is szerepel a Pi életében

2010. december 10. 10:57

Yann Martel Booker-díjas regényét Ang Lee álmodja vászonra 3D-ben. A Csendes-óceán közepén egy mentőcsónakban 227 napig hánykolódó indiai fiú és bengáli tigris elképesztő történetét már évek óta meg akarják filmesíteni: most pedig végre megvannak a főbb szereplők.

2010. december 10. 10:57
Terján Nóra

Yann Martel Pi élete című regényét már nagyon rég óta szeretnék megfilmesíteni Hollywoodban. Elsőként az utóbbi időben szerényen muzsikáló M. Night Shyamalan vállalkozott volna a rendezésre, majd képbe került az Amélie-t is jegyző Jean-Pierre Jeunet, ám végül az Oscar-díjas Ang Lee nyerte a megtisztelő feladatot. A tajvani származású filmes olyan érzékeny alkotásokkal büszkélkedhet, mint az Ellenséges vágyak, a Jégvihar, az Értelem és érzelem, vagy a Brokeback Mountain - Túl a barátságon, legismertebb filmje pedig valószínűleg a díjesővel elhalmozott színpompás Tigris és sárkány.

A Pi élete egy nem mindennapi történetet mesél el: egy tizenhat éves indiai fiú családjával együtt felkerekedik, hogy áttelepedjen Kanadába. A teherhajó azonban - mely leginkább Noé bárkájához hasonlít, mivel a főhősünk apjának Pondicherryben állatkertje volt -, egy éjszaka valahol a Csendes-óceán közepén elsüllyed. Az egyetlen túlélő Pi Patel, illetve egy mentőcsónaknyi állat: egy zebra, egy orangután, egy hiéna és egy bengáli tigris. A mélyen vallásos és vegetáriánus Pi 227 napot tölt el ebben a mentőcsónakban. A film körülbelül 70 millió dollárból fog elkészülni a Fox stúdió szárnyai alatt. Azt tervezik, hogy 3D-s vizuális trükkparádé segítségével dolgozzák fel Pi Patel történetet, CGI-tigrissel és látványos tengeri lényekkel.

A főhőst Szúradzs Sárma kezdő indiai színész alakíthatja, de egy nemzetközi ikon, Gérard Depardieu is szerepet kapott; egy velejéig romlott, aljas szakácsot alakít majd. Tabu bollywoodi színésznő lesz Pi édesanyja, apjának, az állataival tengerre szálló állatkert-igazgatónak szerepét pedig a szintén indiai Adil Husszeinre bízta Lee. A forgatós jövő év elején kezdődik, a kész film 2012. december 14-én kerül a mozikba.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2010. december 10. 19:26
Lenyűgöző történet mindenkinek ajánlom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!