Könyvtárak a neten

2010. december 16. 09:08

Nyolc budapesti múzeum könyvtári anyaga kerül fel az internetre. A közös portálon elérhető oldal uniós forrásból jön létre.

2010. december 16. 09:08

Nyolc fővárosi múzeum hetvenkét millió forintos uniós támogatást nyert könyvtári anyagainak digitalizásálára. A Petőfi Irodalmi Múzeum koordinálja a projektet, melyben részt vesz a Szépművészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Mezőgazdasági Múzeum, a Hadtörténeti Múzeum, a Ludwig Múzeum valamint a magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is.

Bánki István Zsolt projektvezető elmondta: „Speciális dokumentumokról van szó, amelyek eddig csak egy viszonylag szűk kutatói kör számára voltak hozzáférhetőek”. Az eddig főként csak kutatók számára hozzáférhető anyagok a jövőben bárki számára elérhetőek lesznek. A dokumentumok feltöltése már elkezdődött, a későbbiekben pedig más múzeumi könyvtárak is csatlakozhatnak a programhoz. A tervek szerint jövő év közepétől kezd működni az oldal.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!