Szolidarítanak a romkocsmák

2011. január 19. 08:49

Szerdán döntés születhet arról, hogy bezáratja-e a terézvárosi önkormányzat a West Balkánt. A szombati tragédiára emlékezve egy hétig zárva tartanak az akcióhoz csatlakozó belvárosi szórakozóhelyek: eddig az Instant és a Corvintető jelentette be, hogy egy hétig elmaradnak a rendezvényeik.

2011. január 19. 08:49

A Corvintető közleményben tudatta, egy hétig zárva tartanak a szombati West Balkánban történt tragédia miatt. „A hétvégi Noise Night Life partyn történtek miatt az elkövetkezendő napok szerintünk nem a bulizásról szólnak. Őszinte részvétünk az áldozatok hozzátartozóinak. Az elmaradt rendezvényeket később igyekszünk megtartani” - írja a Blaha Lujza téri szórakozóhely. Facebook-oldalán az Instant is csatlakozott az akcióhoz, az Index pedig úgy tudja, több romkocsma és belvárosi szórakozóhely is fontolgatja, hogy zárva tartsanak.

Szerdán dönthetnek arról, hogy bezáratja-e a terézvárosi önkormányzat a West Balkánt. A Népszabadság információi szerint a múlt szombati tragikus végkimenetelű rendezvény biztonsági cége 2010 elején alakult és alkalmazottai között volt rendőrök, illetve az éjszakai életben ismert kidobóemberek egyaránt voltak. A céget bejelentették ugyan a szakmai kamaránál, ám tagdíjat nem fizettek, ráadásul állítólag rendőrségi bejegyzésük is függőben maradt.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2011. január 23. 23:19
A vagyonvédelmi törvény szerint , rendőr nem dolgozhat személy-vagyonőrként , a szórakozóhelyek portaszolgálata ilyen tevékenység. Rendőri vezető ilyen engedélyt rendőrnek pedig ki nem adhat. A "gyász" miatt lemondott hétvégi rendezvényeknek , egy hetes bezárásoknak nyomós oka van: A törvényi feltételeknek megfelelő portaszolgálatot kell keríteni valahonnan. Amennyiben egy vagyonőri cég rendőrségi bejelentése függőben maradt , szinte biztos hogy a kamaránál be sem jelenthették , ott ugyanis a rendőrségi átvilágítás , engedélyeztetéssel egybekötve , alapfeltétel. A kamarai díj be nem fizetése pedig a kamarából való kizárást von maga után , ami törvénytelenné teszi a szakmában történő munkavégzést.
teglagyarimegallo
2011. január 20. 15:11
Nem tudom miért kell ezt a két helyet ingyen reklámozni.
56október
2011. január 19. 10:25
JÓKOR...!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!