Újra csúcson Coenék

2011. január 10. 09:00

Ethan és Joel Coen állítja, hogy a western nem halott. A testvérek legújabb, A félszemű seriff című 1969-es klasszikus nyomán Jeff Bridgesszel, Matt Damonnal és Josh Brolinnal újraforgatott mozija a hétvégén az amerikai kasszasikerlista csúcsán kezdett.

2011. január 10. 09:00

Coenék A félszemű seriff című 1969-es film nyomán Jeff Bridgesszel, Matt Damonnal és Josh Brolinnal újraforgatott produkciója 15 millió dolláros (3,2 milliárd forintos) jegybevétellel vette át a lista vezetését az Egyesült Államokban. A három hete mozikba került film eddigi összbevétele egyúttal átlépte a százmillió dolláros álomhatárt is: a kilencvenes évek óta nem volt rá példa, hogy egy western százmilliónál többet keressen az észak-amerikai piacon.

A bevételi listán második lett a Robert De Niro és Ben Stiller főszereplésével készült Utódomra ütök című vígjáték, Nicolas Cage Season of the Witch című történelmi kalandfilmje pedig a harmadik helyet szerezte meg. A Tron: Örökség című háromdimenziós mozi lett a negyedik, Darren Aronofsky Oscar-esélyes Fekete hattyúja pedig az ötödik legtöbb bevételt hozó film.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sergei
2011. január 10. 22:11
Ha valaki kíváncsi, ez a zenéje: http://www.youtube.com/watch?v=KDv3DsGjMMg Egy nagyon szép gospel.
marko11
2011. január 10. 19:51
Elképesztő humoruk van. Szinte az összes filmjüket láttam. Bár a westernért nem vagyok oda, de nem hagyom ki ezt sem!
56október
2011. január 10. 19:21
Coenék állandóan csúcson vannak. Van aki még nem vette észre??
negeev
2011. január 10. 11:12
Valóban jó hír lenne, ha nem tennének le a westren filmek készítéséről. A lényeg, hogy kicsit a mai kor elvárásaihoz kell igazítani ezeket is. És volt is az utóbbi években néhány jó példa, mint például a Börtönvonat Yumába vagy néhány évről korábbról a Fegyvertársak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!