Vége lehet a Mikroszkóp Színpadnak?

2011. január 06. 10:01

Verebes István, aki egy éve vette át a színház vezetését Sas Józseftől, beadta felmondását. A Blikk úgy tudja, a Mikroszkóp dolgozóival hivatalosan még nem közölték a tényeket, ám így kérdésessé vált a színház fennmaradása.

2011. január 06. 10:01

Verebes István egy éve vette át az igazgatói széket Sas Józseftől. A nézők elmaradoztak, pedig Sas regnálása alatt rendszeresen teltházakkal mentek az előadások - írja a Blikk. A lap úgy tudja, a Mikroszkóp dolgozóival hivatalosan még nem közölték a tényeket.

Selmeczi Tibor egykori megbízott igazgató elmondta: „Nyilvánvaló, hogy nem fogjuk feladni, valamit csinálni fogunk. Nem lehet, hogy ennyi ember éhen haljon! Van annyi felelősség egymás iránt, hogy kimegyünk az utcára, mint a vásári komédiások, azért, hogy tudjunk kiflit venni a gyerekeknek” – tette hozzá. Selmeczi szerint az is az is előfordulhat, hogy több évtizedes pályafutásokat kell a színházban hagyniuk a színészeknek: „Persze sok mindenben igaza van Verebesnek, rövid pórázon nagyon szegényen kellett léteznie a színháznak. Ennyi pénzből nem tudta megvalósítani, amit szeretett volna. Mi már lejjebb adtuk az igényünket, elég nekünk az is, ha hagynak bennünket játszani” - szögezte le.

Csomós Miklós, a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke nem tudja, mi lesz a színház sorsa: „Verebes István többször is felkeresett, mielőtt így döntött volna. Felmondását elfogadtuk. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, ő mindent megtett, de nem sikerült a terveit megvalósítania. Ezt az évadot még végigcsinálja, utána kiírunk egy használatba vételi pályázatot” - mondta.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fájront
2011. április 16. 09:41
Zene füleimnek az elszállt sas
virág andrás
2011. január 09. 22:42
Isten Önökkel, Kedves Uraim! Távozom.
csenge
2011. január 09. 20:21
Kádár 1968-ban is úgy tett itthon, mintha Dubcsek támogatója lett volna, de mára már bizonyíthatóan tudjuk, hogy lelkesen támogatta a megszállást. A krumplileveses puritánságával pedig élesen szemben állt a tucatnyi vadászház, amire csupán a módszerváltás után derült fény. Ügyesen manipulálta a közvéleményt az biztos, a hatvanas évektől az adott helyzetben nem is politizált rosszul, de aki gyilkos árulóként kezdte, azt nem érdemes piedesztálra emelni. Az más kérdés, hogy most az egész korszakot megpróbálják egyforma feketére festeni. Például volt, hogyengem is megfigyeltek a hetvenes évek végén, de ebből különösebb hátrányom nem származott, pártonkívüliként vezető szerkesztő voltam, rovatvezető nem lehettem a közvetlen főnököm ajánlása ellenére sem, igaz, nem is akartam följebb lépni a szamárlétrán. A nemzeti egység pedig nyilván nagyobb volt, hiszen a többségnek ott volt a közös ellenség, a Szovjetúnió.
virág andrás
2011. január 09. 20:12
1967-ben végeztem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!