70 milliót kapnak az artmozik

2011. február 25. 12:04

Megmenekülhet az artmozihálózat: a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén 70 millió forintot szavaztak meg a képviselők az LMP indítványára a 2011-es 503 milliárd főösszegű költségvetésből.

2011. február 25. 12:04

A Fővárosi Közgyűlés 70 millió forintot szavazott megy az LMP indítványára a 2011-es 503 milliárd főösszegű költségvetésből. Pataki Ági, a Budapesti Artmozi Egyesület elnöke elmondta: „Információnk szerint nem kell bezárni az artmozikat, csak várjuk, hogy erről hivatalos értesítést kapjunk. Mi úgy tudjuk, hogy ez a támogatás az összes budapesti artmozit érinti, akár közvetlenül, akár közvetve kapják a Budapest Film Zrt-n keresztül a támogatást.”

Idén csak saját filmszínházainak fenntartását tudta vállalni Budapest: a Puskin, a Művész, a Toldi és az Odeon-Lloyd artmozikét. Pataki elmondta, többen a Cirko-Gejzír, a KINO, a Tabán, az Európa és a Vörösmarty közül nehéz helyzetbe kerülhettek volna a támogatás nélkül.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!