Kilátástalan a Mikroszkóp helyzete

2011. február 03. 09:14

A Mikroszkóp Színpad színészeinek sorsa a közönség kezébe került. Ha kell, kimegyünk az utcára - jelentette ki Beregi Péter színész, aki szerint Verebes István cserbenhagyta a társulatot.

2011. február 03. 09:14

Verebes István megbízatása öt évre szólt. A Blikk úgy tudja, kollégái hiába kérték, intették kollégái türelemre, az igazgató nem bírta elviselni, hogy reformjai nem hozták meg a várt sikert. Beregi Péter, a társulat színésze a lapnak elmondta: „Hungarikumot szüntetnének meg. Magukra maradtak a színészek és kilátástalan a helyzetük. Felelőtlenség volt, amit tett, de ez ellen már nem lehet mit csinálni. Az, hogy mi lesz a színészekkel, nem tudni. Reménykednek, hogy esetleg át tudnak valahova szerződni. Ha valaki elvállal egy színházat öt évre, akkor nem szabad kapkodnia.”

A színész hangsúlyozta: „A jó színházi szakemberek mindig több évben gondolkoznak. Egy más stílusra való átállás csak hosszú távon valósítható meg! Ő egy sikeres színházat vett át. Nem értek a gazdasági dolgokhoz, de egy biztos, hogy a siker a bevételeken is látszódik, és ő cserbenhagyott minket”. Beregi hozzátette: „Verebes többször mondta, hogy elöregedett a társulat. A kabaré nem a fiatalok műfaja, abba bele kell érni. Persze fiatalokat is nevelni kell ebbe a műfajba, és ezt a Sas jól csinálta. Az életünk, a megélhetésünk a közönség kezébe került, ha nagyon szeretnek bennünket, akkor Verebes nélkül is találunk olyan helyet, ahol újra összeállhatunk. Ha kell, kimegyünk az utcára.” Csomós Miklós főpolgármester-helyettes szerint nem tudni, mi lesz a Mikroszkóp Színpad sorsa: használatbavételi pályázatot írtak ki rá.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ilkablog
2011. február 04. 07:59
Miért nem zokogok a Mikroszkóp várható megszűnése miatt?
Öreg
2011. február 03. 20:46
Mikroszkóp szinpad és az undor! Bizzanak a közönségben, hogy majd megmenti őket! Igaz ugyan, hogy a virág között is megél a dudva, de hogy még fizessenek is érte?
csutak
2011. február 03. 16:37
A pénztelen világban nehéz mindenki kedvére játszani. A mi generációnk, akiknek tetszik a mikroszkóp által előadott műfaj örül ha nem hal éhen! Nekünk az élő szinház már megfizethetetlen luxus:(
de karatna
2011. február 03. 13:10
Sas után jött egy veréb, de ezt a szellemi dagonyát még egy baromfiudvar valamennyi libájával együtt sem tudná megmenteni! Lejárt az időtök és már nincsen kit fejnetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!