Jövőre Londonban is lesz Sundance

2011. március 16. 14:46

Sundance London néven jövő áprilisban már a brit fővárosban is megrendezik Amerika legnagyobb független filmes seregszemléjét, a Sundance Filmfesztivált.

2011. március 16. 14:46

Jövőre már a brit fővárosban is megrendezik Amerika legnagyobb független filmes seregszemléjét. Robert Redford, a Sundance Filmfesztivál alapítója elmondta: a Sundance London az amerikai kultúra egy különleges szeletét juttatja el a brit fővárosba és nemcsak a kortárs amerikai filmesek munkái, hanem napjaink amerikai zenéje is bemutatkozik az eseményen.

A 2012. április 26. és 29. közötti londoni Sundance független filmes programját a három hónappal korábbi utahi fesztiválon szereplő alkotások közül válogatják össze. A utahi Park Cityben minden év januárjában megtartott fesztivál a tervek szerint négy napra költözik majd a brit főváros O2 arénájába.

Az utóbbi években kibővítették a nemzetközi programot, Egyesült Államokon kívüli művészeti csoportokkal léptek kapcsolatba. A nyitás jele a Film Forward nevű kezdeményezés is, melynek keretében tíz független filmes kíséri el produkcióit egy 14 országot érintő vetítéssorozatra.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!