Közönségdíjas a Pál Adrienn Linzben

2011. április 18. 09:52

Először tüntettek ki magyar filmet Ausztriában: Kocsis Ágnes alkotása nyerte a közönségdíjat a linz-i Crossing Europe filmfesztiválon.

2011. április 18. 09:52

A Pál Adrienn az első magyar film, amelyet díjaztak a 2004-ben életre hívott linz-i Crossing Europe filmfesztiválon. Kocsis Ágnes rendező személyesen vette át az elismerést szombat este. A sikerfilmet hamarosan országszerte műsorra tűzik az osztrák mozik a Poool Filmverleih forgalmazásában.

Az alkotás a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült magyar-holland-osztrák-francia koprodukcióban, a film producere Pusztai Ferenc. A Pál Adrienn 2010-es cannes-i világpremiere után számos nemzetközi elismerésben részesült: Cannes-ban a FIPRESCI-zsűri, Zürichben a svájci filmkritikusok díjazták, valamint a cottbus-i filmfesztiválon megkapta a legjobb rendezés díját, Gábor Éva a főszerepért pedig a legjobb női alakítás díját.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!