Magyar zsűrielnök a Karlovy Vary-i filmfesztiválon

2011. április 06. 11:38

Szabó István Oscar-díjas magyar filmrendező Csehország rangos nemzetközi filmes seregszemléje, a Karlovy Vary-i fesztivál zsűrielnöke lesz.

2011. április 06. 11:38

Kilenc évvel azután, hogy a 37. Karlovy Vary-i Fesztiválon bemutatták Szembesítés című filmjét, a többszörös Oscar-jelölt, Oscar-díjas magyar filmrendező, Szabó István visszatér a városba, és az idei fesztiválon a nemzetközi zsűri elnöke lesz - olvasható a csehországi fesztivál honlapján.

A filmes esemény internetes oldala emlékeztet arra is, hogy Szabó István Mephisto című filmje 1981-ben a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat és Cannes-ban a legjobb forgatókönyvnek járó díjat is megkapta.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2011. április 07. 09:58
Még ma sem tudjuk, kit milyen módszerrel zsaroltak. Ha az ötvenes években egy 19 éves fiatalembert (SzI) néhány napig zárkába dugnak, és ki tudja, hogy ott mi mindent csinálnak vele - majd aláír... NEM a megzsarolt kis ügynököket (azokból is egyet-kettőt, csöpögtetve), hanem az ügynöki hálózat működtetőit, vezetőit, az ügynöki jelentések címzettjeit kellene végre ismerni! Egyébként Szabó Istvánt a filmjei minősítik. És azzal nincs semmi baj. Sőt! Ő csinálta meg pl. az Édes Emma, drága Böbe c. filmet 1992-ben, mely a rendszerváltás veszteseit mutatja be. (Nem sok ilyen magyar film készült azóta sem!)
Csubakka
2011. április 07. 09:27
Két Oscar- díjas filmünk van. A Mephisto,és a Légy,az elsőt rendezte tovaris köpőlégy
drieno
2011. április 07. 09:06
Ha a cseheknél lett volna besúgó, akkor ezt most nem tehetné.
Mr Stokes
2011. április 07. 08:47
Biztosan , jelenteni kell onnan is , nem elég a média híradása.... :-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!