Magyar rövidfilmek versenyeznek Szarajevóban

2011. július 12. 10:17

Beválogatták a július végi Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjába Till Attila Csicska, illetve Zomborácz Virág Valami kék című alkotását.

2011. július 12. 10:17

Till Attila Csicska és Zomborácz Virág Valami kék című rövidfilmje további kilenc alkotással száll ringbe a 17. Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon. A július 22. és 30. között zajló eseményen gálavetítésen láthatja a közönség Tarr Béla A torinói ló című moziját. A mustra nagyjátékfilmes versenyprogramjában szerepel Nejc Gazvoda szlovén rendező filmje, az Izlet (Egy utazás), egy török alkotás, a Kirik Midyeler (Törött kagylók), Aldo Tardozzi filmje, a Horvátországot képviselő Fleke (Foltok), egy albán-görög-francia koprodukció, az Amnesztia, az Avé című bolgár alkotás, az Atmen (Légzés) Ausztriából, a Loverboy című román-svéd film, illetve az Elvesztegetett ifjúság című alkotás Görögországból.

A nemzetközi zsűrit Ari Folman izraeli rendező vezeti, a fesztivál díszvendége Lucrecia Martel argentin művész. Tavaly 52 ország 201 filmje szerepelt az eseményen, a legjobb filmnek járó Szarajevó Szíve-díjat Nikola Lezaic szerb rendező Tilva Ros című munkája kapta. Különdíjjal ismerték el Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című alkotását. A Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivált a délszláv háború idején alapították.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!