Shakespeare Fesztivál

2011. július 07. 11:20

Színházi előadások, reneszánsz és jazz koncertek, táncelőadások, Shakespeare-konferenciák, és Shakespeare-gasztro vár Gyulán.

2011. július 07. 11:20

Közép Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavárában működik 1964 óta nyaranta a Gyulai Várszínház, mely az Összművészeti Fesztiválon belül 2005 óta rendezi meg a kéthetes Shakespeare Fesztivált július elején. A szervezők célja, hogy legyen Magyarországon egy olyan rangos, nemzetközi fesztivál, ahova a legjelentősebb Shakespeare-előadásokat hívják meg itthonról és külföldről. A fesztiválon nem osztanak díjakat, a rangot maga a meghívás adja.

Az éves várszínházi bemutató mellé egy előadást a magyar nyelvterületről, kettőt külföldről hívnak a főprogramba. A műsort pedig más műfajok bemutatásával színesítik: reneszánsz zenei koncertek, jazz koncertek, táncelőadások, utcaszínházi előadások, alternatív színházi előadások, színművészeti egyetemisták előadásai, filmek vetítése, Shakespeare-konferenciák és Shakespeare konyhája várja az érdeklődőket július 7-17-ig.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!