Három magyar film három európai fesztiválon

2011. augusztus 24. 17:28

A Köntörfalak Horvátország, a Pál Adrienn Románia, a Csicska pedig Franciaország közönségét szórakoztatja a héten. A magyar filmek nagy díjak várományosai.

2011. augusztus 24. 17:28

Három magyar film is szerepel a héten Európa három különböző rangos filmfesztiválján. A szerdától vasárnapig tartó vukovári filmfesztivál versenyprogramjában, a Duna-menti országok ötödik filmmustráján játékfilmek kategóriájában hat versenytársa mellett a Köntörfalak című magyar film is a lehetséges nyertesek között tűnik majd fel.

A Pál Adrienn csütörtöktől vasárnapig a havasalföldi Ploiestiben, az első Arany Kárpátok filmfesztiválon versenyez. A Kocsis Ágnes rendezte film a cannes-i filmfesztiválon a nemzetközi kritikusok díját kapta, az idei Magyar Filmszemlén pedig a fődíjat, a közönségdíjat és a produceri díjat is elnyerte. Számos egyéb nemzetközi kitüntetése után az ötezer eurós fődíjú ploiesti lehet Kocsis Ágnes következő díja.

Till Attila Csicska című rövidfilmjét a párizsi közönség vasárnap a tizedik Silhouette Rövidfilm Fesztiválon láthatja, a Buttes Chaumont park zöld gyepén. Till Attila rendezőként és forgatókönyvíróként jegyzi a 20 perces filmet, amely az idei Magyar Filmszemlén a legjobb kisjátékfilm díját kapta, de több rangos nemzetközi fesztiválon is szerepelt már.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!