Indul az új évad a Nemzetiben

2011. augusztus 24. 14:39

Alföldi Róbert hétfőn hivatalosan is megnyitotta a 2011-2012-es évadot a Nemzeti Színházban. A színházigazgató külön köszöntötte a POSZT-díjazottakat és beszélt a Színikritikusok Díjának jelöltjeiről is.

2011. augusztus 24. 14:39

Megkezdődött a 2011-2012-es évad a Nemzeti Színházban. Az évadnyitó társulati ülésen, augusztus 22-én Alföldi Róbert elsőként a POSZT–díjakhoz, majd Sinkó László Budakalász díszpolgára címéhez gratulált. Alföldi Róbert külön üdvözölte Nagy Zsoltot, a Nemzeti Színház új művészét és Váncsa Gábort, aki szakmai gyakorlatát tölti a színházban.

A főigazgató elmondta, Színikritikusok Díjára idén a legtöbb, tíz jelölést a Nemzeti Színház művészei és előadásai kapták. Az Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című produkció a legjobb új magyar dráma, a legjobb előadás, a legjobb jelmez és a legjobb színházi zene kategóriában is jelölt. Szintén a Mohácsi János által rendezett előadás mellékszereplőjeként kapott jelölést Kulka János. A további díjra jelölt előadások között található a Nemzeti Színház Magyar ünnep, Én vagyok a Te, valamint Jeremiás avagy Isten hidege című darabja is. A kritikusok az idei évtől életműdíjat is átadnak, melyet elsőként Törőcsik Mari vehet át.

A Nemzeti Színház közönsége ősztől nyolc bemutatót láthat: George Bernard Shaw Szent Johanna (rendező Alföldi Róbert), Moliére A fösvény (rendező Rába Roland), Sütő András Egy lócsiszár virágvasárnapja (rendező Znamenák István), Bródy Sándor A tanítónő (rendező Novák Eszter), Ulrich Hub Náthán gyermekei (rendező Gigor Attila) és William Shakespeare Hamlet (rendező Alföldi Róbert), továbbá egy Andrei Serban-féle Shakespeare-rendezést, illetve John Osborne A Patriot for Me (Ide nekem a hazafival!) című Redl ezredes-feldolgozás különleges előadását.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. augusztus 24. 16:19
eddig még nem láttam így kivilágítva az épületet szerencsére van egy olyan " a cigánytábor az égbe megy" feelingje
drieno
2011. augusztus 24. 16:18
na, megint lesznek homár napok a nemzetiben miért pont a Nemzeti Színházban kell ezt reklámozni?
TroppauerH
2011. augusztus 24. 16:11
Valami jó kis pedofil - másságos darabok lesznek nyafogós igazgató úr ugye. Meg román "nemzeti" ünnep.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!