Lisztért rajong Budapest

2011. augusztus 22. 15:51

A brit The Independent szerint Budapest kedvenc zeneszerzője Liszt Ferenc, hiszen számos Liszt-koncertet rendeznek, valamint közterületek és intézmények vannak róla elnevezve.

2011. augusztus 22. 15:51

A The Independent szerint Budapest Kedvence zeneszerzője Liszt Ferenc: a lap ezt a róla elnevezett közterületekre és intézményekre, illetve az örökségét felelevenítő kulturális programokra hivatkozva állítja.

A brit lap ajánlja a turistáknak a nyüzsgő Liszt Ferenc teret és a a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem történelmi épületét is. Megemlítik, hogy városszerte rendeznek Liszt-koncerteket, hiszen ebben az évben van a művész születésének 200. évfordulója.

A zeneszerző születésnapján a Szent István-bazilikában mutatják majd be Liszt monumentális Krisztus-oratóriumát. Ezzel párhuzamosan Pekingben, Bayreuthban, Párizsban és Szöulban is Liszt-darabokat játszanak október 22-én.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. augusztus 24. 09:14
"Lisztért rajong Budapest" Egyelőre. De ha így megy tovább, a cukor meg a só legalább ennyire menő lesz!
dávid
2011. augusztus 22. 20:39
szívesen láttam volna spontán és nem-spontán pl. utcai zenét. emberke zongoránál lisztet játszik az oktogonon. zongorázik nyitott buszon. zongorázik a várban. mikor frakkban, mikor korhűen, mikor pianínón, mikor ketten versenyzongorán. kedves a the independent, bár ennyire így lenne.
Finale*
2011. augusztus 22. 19:14
Még szép .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!