Oscart kap Oprah

2011. augusztus 03. 11:28

A Darth Vader hangját adó James Earl Jonest és a Keresztapa sminkesét is kitüntetik novemberben.

2011. augusztus 03. 11:28

Tiszteletbeli Oscar-díjjal tünteti ki az Amerikai Filmakadémia James Earl Jones színészt és Oprah Winfrey médiamogult, valamint Dick Smith sminkest. Darth Vader hangja és a Keresztapa sminkese szobrocskát kap, míg Winfreyt a Jean Hersholt humanitárius díjjal tüntetik ki emberbaráti tevékenységéért.

Winfrey aki, színésznői bemutatkozásával rögtön Oscar-jelölést kapott a Bíborszínért, televíziós személyiségként az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb emberének számít. Emberbaráti tevékenysége kiterjed az oktatásra, a nők és a gyerekek segítésére. Earl Jones a filmek mellett sok időt töltött a színpadon. A filmvásznon az 1964-es Dr. Strangeloveban mutatkozott be, majd az 1970-es The Great White Hope című filmben nyújtott alakításáért jelölték a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra. Mély hangját generációk ismerhetik a Csillagok háborúja Darth Vadereként vagy Az oroszlánkirály Musztafájaként.

Dick Smith sminkes 1945-ben kezdte pályafutását, olyan produkciókban működött közre, mint A Keresztapa, Az ördögűző és A taxisofőr. Az Amadeus című filmben végzett munkájáért 1985-ben Oscar-díjat kapott. A kitüntetettek november 12-én vehetik át az Akadémia díjait.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!