Már forog a Liszt-film

2011. szeptember 22. 12:10

Gyöngyössy Bence filmet készít Liszt Ferenc utolsó éveiről Az Utolsó rapszódia címmel. A főszerepben Jordán Tamást láthatjuk majd.

2011. szeptember 22. 12:10

Ez év végén mutatják be a Liszt Ferenc utolsó éveiről szóló filmet, mely magyar-francia koprodukcióban készül. A rendezői székben Gyöngyössy Bence ül, a főszerepben pedig Jordán Tamást láthatjuk. Az Utolsó rapszódia cím alkotás a 19. században élt Liszt Ferenc Bayreuthban töltött tíz utolsó napjának és a Nina Schliemannal, utolsó tanítványával folytatott kapcsolatának hiteles krónikája lenne.

A filmben a szerelmi történetet maga az idős tanítvány meséli el 1911-ben, amikor egy budapesti színházban a művész születésének 100. és halálának 25. évfordulóján Liszt halálát feldolgozó Tristan című darabot próbálják. A történet három idősíkban, 1886-ban, az azt megelőző években, és 1911-ben játszódik.

Jordán mellett a főbb szerepben Sárközi-Nagy Ilona, Söptei Andrea, Molnár Piroska és Kálloy-Molnár Péter lesz látható, a film operatőre Csukás Sándor. Szeptember végétől forog olyan helyszíneken, mint az Ybl villa, a Festetics palota, illetve a péceli Ráday-kastély.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!