Michael Douglas Kirk Douglas-díjat kap

2011. szeptember 09. 12:17

Apja nevét viselő életműdíjjal tüntetik ki a Santa Barbara-i filmfesztiválhoz kapcsolódóan Michael Douglast.

2011. szeptember 09. 12:17

A Santa Barbara-i filmfesztiválhoz kapcsolódóan tüntetik ki Michael Douglast az édesapjáról elnevezett Kirk Douglas Award for Excellence in Film nevű díjjal. Az elismerést maga az idős színész nyújtja át fiának. A 94 éves Kirk Douglas közleményben úgy fogalmazott, legidősebb fia a kedvenc színésze és producere. Azt azért hozzátette: jobban örült volna, ha ügyvédnek áll.

„Titkon reméltem, hogy rossz színész lesz, és azt mondhatom, hagyja az egészet. De nem így lett” - fogalmazott az idősebb Douglas, aki épp a Santa Barbara-i Egyetem színpadán látta először játszani fiát. Kiemelte: „Szép, hogy ott tisztelegnek egy pályafutás előtt, ahol az kezdődött”.

Az elismerést hatodik alkalommal osztják ki, korábban Harrison Ford, John Travolta és Quentin Tarantino is megkapta. A gálaestet idén október 13-án rendezik, mely adománygyűjtésre is szolgál: a vendégek a filmfesztivál megrendezését támogatják. A Santa Barbara-i nemzetközi mustrát 2012. január 26. és február 5. között rendezik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!