Design Hét

2011. október 03. 11:45

A Design Hét fesztivál immár nyolcadik éve ünnepli a hazai kreatív ipart programok sorával, idén október első tíz napjában.

2011. október 03. 11:45

A 2011. évi Design Hét fesztivál az önreflexió jegyében telik: COULEUR LOCALE, azaz helyi szín, helyi árnyalat. A szervezők annak próbáltak utána járni, hogy létezik-e nemzeti karakter, vizuális DNS a designkultúrában. A Design Hét legfontosabb célja, hogy az ország kreatív iparának, vizuális kultúrájának egyedi vonásaira, designértékeire hívja fel a figyelmet.

Milyen is a kulturális DNS-ünk? Melyik az a szín, amellyel mi gazdagítjuk a vizuális és tárgyi kultúra egészét? Számos designer szerint a kulturális és földrajzi háttér, a történelem, a lokális színek és a hagyomány azok az inspirációs források, amelyek alkotói tevékenységüket hitelesítik. Vizuális és tárgyi kultúránk, a nyelvünkhöz hasonlóan elidegeníthetetlen. S ez minden nemzet esetében ugyanígy igaz. A Design Hét Budapest fesztivál a nemzetközi párbeszédet segíti, nemcsak közel 30 ország tárgyaiból válogatott nyitókiállításával, de idei díszvendége, Lengyelország meghívásával is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!