Dörner György az Új Színház igazgatója

2011. október 06. 13:09

Aláírta Tarlós István Dörner György és Szirtes Tamás kinevezését. Az Új Színház és a Madách Színház igazgatói posztjára júliusban hirdettek pályázatot.

2011. október 06. 13:09

Dörner György lett az Új Színház igazgatója, a Madách Színházat továbbra is Szirtes Tamás vezetheti. Tarlós István főpolgármester csütörtökön írta alá a kinevezéseket.

Az Új Színház igazgatói posztjára meghirdetett pályázaton Márta István eddigi igazgató és Dörner György színész indult. A szakmai bizottság  többsége szeptember közepén Márta újbóli kinevezését javasolta, a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egy-egy küldöttjétől viszont Dörner is kapott kapott szavazatot. Dörner György pályázatában intendánsának Csurka Istvánt nevezte meg - írta korábban a Népszava. Márta István 13 éve vezette az Új Színházat.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fóbia
2011. október 08. 16:56
Úgy látszik, hogy az un. baloldalon aki nem az ő emberük az vagy fasiszta, vagy nem ért semmihez. Milyen támadások voltak Balázs Péter kinevezése ellen! Ezek azt hiszik, hogy az a demokrácia, ha mindenhol liberális vezetés van. Ha jól belegondolok hogy ha mondjuk kétharmaduk lenne akkor ezek a "demokraták" hány pozíciót adnának az ellenzéküknek. Semennyit! Akkora bennük a gyűlölet, hogy talán akasztanának is.
egysegelem
2011. október 08. 14:52
"Az Új Színház pályázatát elbíráló bizottság tagja szerint a minisztériumból érkezett tagok el sem olvasták a másik pályázatot. A rendező szerint még a kultúrpolitikusok sem köthetnek alkut nácikkal. Dörner pályázata szerinte szakmailag is értékelhetetlen. Ascher Csurka István egykori MIÉP-elnök, illetve kommnuista drámairól szinházi intendánssá kinevezéséről azt mondta, hogy "nem feltétlenül kívánatos magukat komolyan vevő kultúrpolitikusoknak, még ha kétharmados is a felhatalmazásuk, alkut kötni nácikkal". Ascher szerint a HírTv-n gyakoran feltünő, a Jobbikkal nyíltan szimpatizáló, de a választások előtt azért a Fideszt támogató Dörner György pályázata szakmailag is elfogadhatatlan. Dörner pályázata nem csak politikailag bornírt - emellett semmit sem mond a jelenlegi Új Szinház működéséről, lényegében fogalma sincs, hogyan működik az intézmény, amelyre igényt tart" - nyilatkozta a színházi portálnak a rendező, aki szerint a két beadott pályamunka köti különbséget jól mutatja, hogy mindkét pályázatban szerepel Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vezetőjének neve, de amíg Márta István egy aláírt szándéknyilatkozatot mellékelt a rendezőtől, addig ugyanezt a művészet Dörner Bocsárdi Miklósként mutatja be, és csak úgy általában számít rá. Ascher szerint Bocsárdi elmondta neki, hogy Dörner még csak meg sem kereste, csak beblöffölte a nevét." Tarlos, Tarlos...
vinetu
2011. október 08. 13:16
Kedves genetikailag nem alattvalók! További kellemes sugárban hányást kíván a RENDEZŐSÉG! Egyébként hol és mikor lehet bérletet váltani a Csurka/Dörner színház következő évadjára? Ugyanis a világért se maradnék le egyetlen előadásról sem.
Hardrada
2011. október 07. 12:34
"Hátország Színháznak nevezné át az Új Színházat Dörner György, az intézmény csütörtökön kinevezett igazgatója, mert ez a név szerinte jobban kifejezi "a szociálliberális iga alatt nyögő magyarságot"." Gratulálok a főváros vezetésének.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!