Magyar filmek Kolozsváron

2011. október 06. 10:32

Csütörtöktől október 9-ig tart a 11. Filmtettfeszt Kolozsváron. Az esemény programjában régi és újabb alkotások, dokumentum- és játékfilmek is láthatók lesznek.

2011. október 06. 10:32

Kertész Mihály (Michael Curtiz) A tolonc című, Kolozsváron és környékén forgatott 1914-es némafilmjének vetítésével indul csütörtökön a 11. Filmtettfeszt Kolozsváron, de láthatja a közönség Elek Judit Visszatérés és Mátyássy Áron T. Ú. K. Tanár úr kérem! című alkotását is. Az eseményen pénteken szakmai kerekasztal-beszélgetést tartanak az erdélyi magyar filmgyártás jelenéről és lehetőségeiről. A fórumon a nemrég megalakult Erdélyi Magyar Filmszövetség is jelen lesz, utána pedig erdélyi és felvidéki dokumentumfilmeket vetítenek, Vereb Vean András Szoborfák, Maksay Ágnes Mathias Rex, Lakatos Róbert Csendország és Zágoni Bálint Janovics Jenő, a magyar Pathé című művét.

Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei és Fliegauf Benedek Womb című alkotását is pénteken lehet megnézni, aztán szombaton szintén dokumentum- és játékfilmek következnek. Ezen a napon a kolozsvári fesztivál Nagyváradon is jelen lesz. A partiumi városban diákfilmes alkotásokból mutatnak be válogatást a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről, a Partiumi Keresztény Egyetemről, valamint a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemről. Vasárnap délelőtt két gyermekfilmet vetítenek, délután pedig levetítik Felméri Cecília Végtelen percek, Zomborácz Virág Valami kék, Schwechtje Mihály Porcukor és Till Attila Csicska című kisjátékfilmjét.

A teljes egészében ingyenesen látogatható Filmtettfeszten zárásaként Kocsis Ágnes Pál Adrienn, valamint Bodzsár Márk, Bollók Csaba, Hajdu Szabolcs és Török Ferenc közös, négy epizódos alkotása, az East Side Stories látható.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!