A Beatlesé a legértékesebb lemezborító

2011. november 05. 14:06

Egy összesítés szerint a Beatlesé a zenetörténet legértékesebb lemezborítója. A Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band című albumborítójának limitált kiadású változatával került a Record Collector magazin értékelésének élére.

2011. november 05. 14:06

A Beatles a Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band című albumborítójának limitált kiadású változatával került a Record Collector magazin értékelésének élére. Az eredeti borító Sir Peter Blake munkája, amelyen a zenészek arca is látható volt. Az átdolgozáson a zeneipar legbefolyásosabb szereplőinek arca kapott helyet. A különleges borítóból alig száz példány készülhetett. Értékét 70 ezer fontra (mintegy 24,5 millió forintnyi összegre) becsülik.
 
A lista második helyén is a Beatles áll az 1968-as White-tal. A brit együttes az Introducing The Beatles borítójával, valamint a Yesterday and Today-jel is felkerült a listára, mégpedig annak negyedik helyére. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!