Márta egyedül ült az Új Színház ülésén

2011. november 07. 11:13

Sem az Új Színház vezetése, sem a kormánypárti képviselők nem jelentek meg a Kulturális és Sajtóbizottság Ellenőrző albizottságának hétfői ülésén, így az bizottság határozatképtelennek bizonyult. Pozsgai Zsolt indoklása szerint inkább filmfesztiválon szolgálja „a magyar kultura” ügyét; L. Simon László Karácsony Gergely „bohóckodása” miatt marat távol.

2011. november 07. 11:13

Dörner György és Pozsgai Zsolt sem ment el a Kulturális és Sajtóbizottság Ellenőrző albizottságának hétfői ülésére. Ezt a színház.hu oldalon közzétett, Karácsony Gergely LMP-képviselőnek is elküldött levélben előre bejelentették. A dokumentumban Pozsgai a testületi ülést egy képviselőházba összehívott beszélgetésnek nevezte, amelyre indoklása szerint azért nem megy el, mert későn jött a meghívó, és egy filmjével filmfesztiválra utazik. Mint írja, ő így szolgálja „a magyar kultura” (sic) ügyét.

Levelében Pozsgai Zsolt arra kérte az LMP-s politikust, ne tűzze napirendre a színházi kérdéseket, ne legalizálja a színház és a politika napi kapcsolatát. „Maradjon meg a színpad és a nézőtér az, aminek szánták: a játék-öröm kiélésének terepévé, ahol szeretet és öröm tanyázik” - írta, majd megjegyezte, erre a rendkívül ellentmondásos és gondokkal teli világban nagyon nagy szükség van. Pozsgai írását azzal az ígérettel zárta, hogy amennyiben hagyják őket saját életterükben dolgozni, akkor jövőre a politikusnak is értelmi és érzelmi felüdülésben lehet része a színházban.

L. Simon László az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott: „az Új Színház körül kialakult politikai polémia bizottsági témává tétele kampányízű kísérlet”. Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának elnöke maga helyett egy papírt küldött a megbeszélésre, amelyben azt íja: „Novák Előd bohóckodása után Karácsony Gergely sem érdekel”.

Márta István, a színház jelenlegi igazgatója - aki megjelent az ülésen -, elmondta: nincs túl jó állapotban a színház társulata, a közönség elbizonytalanodott, azt hiszik már Dörner György az igazgató.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csíksomlyai
2011. november 08. 12:30
http://ujszinhaz.hu/tarsulat/vezetoseg.html
korona
2011. november 08. 12:13
Mindenki, aki itt Magyarországon él, itt akar maradni, ne egymásunkban keresse az ellenséget, mert azok a határainkon kívül vannak, és el akrnak taposni minket, ki akarják irtani még írmagunkat is innen a Pannon mezőségből. Akik tehát ezt az országot hazájuknak érzik, egymásban ne ellenséget, hanem testvért lássanak. Bármilyen világnézethez is tartozik közülünk bárki, mindenkinek van valamilyen olyan tudása, amivel, ha egységesek vagyunk, le tudjuk győzni a határainkón kívüli, közeli és távolabbi ellenségeinket. Ezért adjuk össze az egyes emberek tudását egy közös kormányzásba, és olyan erőt fogunk létrehozni, hogy a pokol sem tud rajtunk erőt venni. Ez vonatkozik az itt élő zsidókra is, mert bizony ők is inkább a nyugodt, félelem nélküli életet választják, ha tehetik, mint egy kivetettséget és folytonos rettegést. Borítsunk fátylat a múltra, felejtsük el a kommunizmus, szocializmus tévelygés tegnapjait, és invitáljuk meg az ő soraikból is a szakma tudóit, hogy győzedelmeskedjen Magyarország ilyen kicsinyen, lefragva is. Fojtogatnak bennünket a világ pénzhatalmai. Testvéreim! Ne álljatok be az ő soraikba, ne mocskoljátok ezt az országot pénzért, mert ez az a hely, ahova mindig haza jöhettek, ha nem vétetek ellene. Most, amikor atomháborúk bontják ki mérges virágaikat, távolodjunk el tőlük messzire, hirdessük ki semlegességünket. Nekünk csak egyetlen célunk lehet MINDANNYIUNKNAK, hogy Magyarország túlélje a jövő borzalmait. Ne dobjunk égő csóvát a saját házunkra!
csíksomlyai
2011. november 08. 09:52
Most komolyan: lehet tudni, hogy mikor és mi lesz a Csörner-Durka-duó premierje? Tkp. mindegy is, mert cirkusz (médiashow, zászlóerdő, mázsányi tarsolylemez, lócitrom a belvárosba) az lesz.
korona
2011. november 08. 09:23
A zsidóknak élet-halál kérdése a közvélemény alakításának birtoklása. Mindent meg fognak tenni, hogy ők maradjanak a nyeregben. Mindent. Olyant is, ami másnak látszik, de ennek a másiknak emennek az oldalát mutatja. Galád társaság, az biztos. Most már és még inkább csak azért is Dörner-Csurka! Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!