Új Színház-ügy: Fischer nyílt levelet írt Tarlósnak

2011. november 04. 17:17

Nyílt levelet írt Fischer Ádám Tarlós Istvánnak az Új Színház-botránnyal kapcsolatban. A karmester azért folyamodott a nyílt levélhez, mert előző levelére, melyet több budapesti díszpolgárral közösen írt, nem válaszolt a főpolgármester.

2011. november 04. 17:17

Fischer Ádám úgy véli, Tarlós azért nem válaszolt korábbi levelükre, mert nem is tudja cáfolni, hogy Dörner György kinevezése hátterében „cinikus háttéralkuk” és a „politikai hatalom és a rasszista szélsőjobb összefonódása” állnának. A karmester számos jogvédő szervezet tagjaként leszögezi: „demokratikus erők rasszistákkal való összejátszást életveszélyesnek tartom. A tűzzel játszik az, aki antiszemitákkal együttműködik, és ezzel legitimmé teszi őket”. A karmester levelében azt írja, Németországban az újnáci tendenciákat csírájában igyekeznek elfojtani, „mi erről már sajnos lekéstünk”, ezért szerinte Magyarországnak vissza kell fordulnia azon az úton, amelyre soha nem lett volna szabad rátérni.

A 168 Óra a Nemzet Színészeinek véleményét kérte ki az Új Színház-ügyről. A lapnak Avar István, Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Máthé Erzsi, Molnár Piroska és Törőcsik Mari kritizálta Dörner György kinevezését.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csíksomlyai
2011. november 07. 06:42
Érintve érzed magad? Nehéz éjszakád lehetett... Sajnálom, majd a magyarórán megbeszéljük.
Oldgóbé
2011. november 06. 17:07
Előző levelére nem válaszolt a főpolgármester(sic!). Erre sem fog válaszolni. És ,jól teszi.
Csigorin
2011. november 06. 14:25
A nagy demokratak szerint valakinek a politikai nezetei miatt kellene a szakmai kinevezeset megtagadni. Ilyenkor latszik mennyire demokratak. Demokracia mindenkinek aki veluk egyetert, a tobbieket meg lehetoleg kossek fel...
Krupp Skya
2011. november 06. 14:17
Fischer egy elismert hapmester a világban! A happot nem két pével kell írni? Fischer mindent elhappol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!