Európa legjobb fesztiválja lett a Sziget

2012. január 12. 08:01

A Sziget kapta Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a European Festival Awards fődíját. Gerendai Károly főszervező szerint a siker oka, hogy a zenei kínálat mellett a kultúrára is nagy hangsúlyt fektetnek a fesztiválon.

2012. január 12. 08:01

A Sziget lett Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a legjobb, a fesztivál kapta a European Festival Awards-on a fődíjat – közölte Gerendai Károly, a Sziget alapító-főszervezője csütörtökön éjjel a díjátadót követően. „Olyannyira hihetetlen volt számomra, hogy a 25 nagyfesztivál ötös véghajrájában olyanok közül kerülünk az első helyre, mint a dán Roskilde, a német Hurricane, a skót T In The Park és a belga Tomorrowland fesztiválok, hogy el sem utaztam a gálára” – fogalmazott Gerendai, aki szerint az európai mezőny világméretekben igen erős.

„Végre most jó hír is megjelenik Magyarországról a nemzetközi sajtóban, amire mindig is törekedtünk, hiszen számunkra is fontos, hogy milyen az ország megítélése. A díj megerősíti a Sziget Fesztivál látogatóit abban, hogy érdemes Magyarországra jönni” – mondta a főszervező a távirati irodának. Az elismerés „megerősít minket abban, hogy jó úton járunk akkor, amikor - ellentétben a legtöbb nemzetközi fesztivállal - nemcsak a zenei kínálatra, de a kulturális sokszínűségre, a különböző kisebbségek kultúrájának bemutatására, a civil törekvések népszerűsítésére, valamint a szolgáltatások változatosságára is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ettől lettünk egyediek, népszerűek és kedveltek szerte Európában” – közölte.

A Sziget még egy kategóriában, a zenészek szavazatai alapján került a legjobb öt közé. A szavazáson közel 400 ezren voksoltak 2011 legjobb eseményeire különböző kategóriákban.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2012. január 12. 10:58
Nem szeretem (már) a Szigetet, de most harsányan röhögök a sok okoskodón, akik szerint minden jobb volt a Szigetnél (különösen persze az Exit, mert a szerbek azok mekkora partiarcok!)... bekapjathák :)
durrbele
2012. január 12. 10:38
Maónika shóóón és a Győzikén felnőtt fiatalok Való Világ kulturáján nevelkedettek számára a sziget Csúcs!Igénytelen környezet,szeméthalom,holtrészegség,kábszerezés és szex megtűzdelve zenének mondott gagyival! Ezt tudjátok ajánlani a fiatalságnak.droidoknak nemis kell nagyobb műveltség. Amúgy ráfizetéses az egész.Mert bizony pénzügyi manőverrel a nagy nyereséget is veszteségnek lehet kimutatni.
balint60
2012. január 12. 10:33
Csak gratulálni tudok Gerendainak a jól megérdemelt díjhoz. GK teljesítménye vállalkozóként is példaértékű; briliáns ötlet, színvonalas megvalósítás, folyamatos építkezés, megérdemelt siker. Mára a Szigetfesztivál jelentős szerepet játszik hazánk megtépázott jóhírének legalább egy kis szegmensben történő ellensúlyozásában. Csak így tovább!
sky.net
2012. január 12. 10:03
akkor nagy a baj európában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!