Tavasszal és ősszel is lesz miért Pécsre látogatni

2012. február 29. 11:14

Két nagy gasztronómiai fesztivált tervez idénre Pécs: tavasszal Régiók Koccintása névvel borfesztivált rendeznek, ősszel pedig az Első Nemzetközi Pécsi Pezsgő- és Bordalfesztivál teremtene hagyományt a Zsolnay-negyedben. Íme a részletek.

2012. február 29. 11:14

Nem mintha Pécs nem kínálna borfesztivál nélkül is elég látnivalót, de a pécsiek úgy döntöttek, hogy idén két nagy fesztivált is rendeznek a téma köré. Május 4-5-6-án Régiók koccintása néven rendeznek az Európa Kulturális Fővárosa-projekt során elkészült Zsolnay-negyedben egy olyan borfesztivált, ahol a hét hazai borrégió (balatoni, dunai, egri, észak-dunántúli, pannon, soproni és tokaji régiók) válogatott borászain kívül a horvátországi Baranya borait is bemutatják. A rendezvényen nemcsak borokat lehet majd kóstolni, lesznek néptáncosok, különböző zenei produkciók és előadások, beszélgetések is, a komplett program azonban még nem állt össze.

Ősszel tíz napon keresztül, szeptember 13-23. között rendezik meg az Első Nemzetközi Pécsi Pezsgő- és Bordalfesztivált a Kossuth téren, az Irgalmasok útján és a Széchenyi téren. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse a térség borvidékeit és a pécsi pezsgőgyártást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!