Eperjes otthagyja az Új Színházat

2012. március 20. 09:41

A Blikk információi szerint nem hosszabbítja meg szerződését Eperjes Károly az Új Színházzal. A lap úgy tudja, Eperjes távozása mögött az állhat, hogy a Kossuth-díjas színész nincs megelégedve az intézmény rendezőivel.

2012. március 20. 09:41

A Blikk információi szerint otthagyja az Új Színházat Eperjes Károly. A lap megjegyzi, hogy a Kossuth-díjas színész annak ellenére távozna az intézménytől, hogy barátságot ápol annak új igazgatójával, Dörner Györggyel. A Blikk szerint Eperjes komoly feltételekhez kötötte, hogy meghosszabbítsa szerződését, ám ezt az új vezetés nem tolerálta, ezért a színész a szezon végén távozik a társulattól. A lapnak névtelenül nyilatkozó informátor szerint a távozás oka az, hogy Eperjes csak három rendezővel lenne hajlandó együtt dolgozni, de az Új Színházban nem velük fognak dolgozni. Hozzátette: a színész művészeti tanácsadó a veszprémi színházban, ott dolgozik majd teljes állásban a jövőben. A színésznek március 31-ig kell döntenie jövőjéről.

Semmi esélyt nem látok arra, hogy Eperjes nálunk marad, ennek ellenére Dörner György igazgató és én is nagyon örülnék neki, ha mégis így döntene” – mondta a Blikknek Pozsgai Zsolt, az Új Színház főrendezője. A lap rákérdezett Eperjes állítólagos felvételeire, mire Pozsgai csak annyit válaszolt, hogy van olyan színész, aki megválogatná, melyik rendezővel dolgozik együtt. Nevet viszont nem mondott. Eperjes Károlyt is megkereste a lap az ügyben, aki azonban csak annyit mondott, hogy egyelőre nem tartanak ott, hogy erről beszéljen. „Nincs kiforrva ez a helyzet, ezért ezzel kapcsolatban nincs mit mondanom” – fogalmazott a színész.

A színház főrendezőjeként úgy vélem, hogy Eperjes Károlynak, ha ő is úgy gondolja, továbbra is megkülönböztetett helye lehetne a társulatnál. És szerintem az ő művészi pályájának is jót tenne, ha nem az eddig általa megszokott rendezőkkel dolgozna. Ezt a megújulást, ezt az új levegőt szeretnénk felajánlani. Hogy él-e vele, vagy sem, az kizárólag az ő dolga. És ilyen pálya, ennyi film és tévészerep, és emlékezetes színpadi alakítás után neki sincs szüksége arra, hogy én, vagy bárki megmondja, merre haladjon tovább. Ez kizárólag az ő dolga. Viszont nagyon fogom sajnálni, ha március 31-ig azt közli, hogy nem marad. Ebben az esetben nincs más dolgom, mint a továbbiakban sikert, értékes művészi feladatokat kívánjak neki – olyanokat, amilyeneket ő képzel el magának” – írta Pozsgai Zsolt, az Új Színház főrendezője a Színház.hu-nak.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. március 20. 16:06
Biztosan nem akarták ezentúl az Ivan Iljics halálát előadni és ez a probléma.
tarackos
2012. március 20. 11:48
Érdekes hír, Szamóca berágott a náci színházra. Mondjuk furcsa, hogy neki köszönhetően is lett Dörner most meg elhúz mintha mosná kezeit. Nincs az a tisztítószer Szamóca!
emhem
2012. március 20. 11:27
és akkor mégis miért lobbizta ki magának dörnert az új színház élére? kedves pofa.. saját képére alakíttatja a színházat egy inkompetens haverral, aztán amikor rájön, hogy hoppá, lelép (mert ő megteheti, társaival ellentétben)..
kukagyerek
2012. március 20. 10:59
"Eperjes otthagyja az Új Színházat" "Eperjes távozása mögött az állhat, hogy a Kossuth-díjas színész nincs megelégedve az intézmény rendezőivel." ----------- Hogyne hagyná ott! Nem ezektől kapta az állami színesfémet, a velejáró konccal együtt. Legalább következetes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!