Hat nemzetközi premier a Titanicon

2012. április 06. 13:12

Hat nemzetközi premierrel várja a nézőket április 13. és 21. között a 19. budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek zsűrijében Kocsis Ágnes magyar rendező is szerepel. A jegyelővétel pénteken indult.

2012. április 06. 13:12

Akik április 11-ig jegyet váltanak a programban szereplő filmekre, 20 százalékos kedvezményben részesülnek. Az idei fesztiválra 29 országból érkeznek alkotások, az érdeklődők 57 egészestés filmből – közte hét dokumentumfilmből és nyolc zenés dokumentumfilmből –, valamint hat kisfilmből válogathatnak. A kisfilmek kísérőfilmként szerepelnek a kínálatban.
 
A Titanic rangos elismeréséről, a Hullámtörők-díjról a Kocsis Ágnes mellett Muhi András producert – a Fliegauf Bence filmjei mögött álló szakembert – és Stefan Laudynt, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatóját is magában foglaló zsűri dönt. Az idei merítésben külön hangsúlyt kapnak az északi filmek, és a Spanyolcsizma nevű szekcióban a díszvendég Spanyolország is több alkotással képviselteti magát.
 
A Titanic filmfesztiválon tartják hat mű nemzetközi premierjét. Az IDA:A című film Dániából érkezik, csakúgy mint az Akik ölnek – A múlt árnyai (Those Who Kill – Shadow of the Past). Finnországot képviseli a Tartozás – Indebted, míg a Bírlak – I Like You amerikai produkcióként ünnepli nemzetközi premierjét. Szintén az Egyesült Államokból érkezik a Hol volt, hol nem – Happily Never After. A nemzetközi bemutatók között szerepel egy magyar munka, a Kodály Method is.
 
A nemzetközileg is rangos seregszemle az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Kinóban, a Toldi moziban, az Örökmozgó Filmmúzeumban és az A38 hajón várja az érdeklődőket. Teljes program itt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!