Tényleg gyűlöli a zsidókat Mel Gibson

2012. április 13. 10:02

Kiszivárgott Joe Eszterhas Mel Gibsonnak írt levele, melyben a sztár kútba esett filmtervével kapcsolatban írja: „arra a következtetésre jutottam, hogy az elképzelhető legocsmányabb okból nem akarod megcsinálni a Makkabeus-t. Gyűlölöd a zsidókat”. Eszterhas levelében szerepel az is, amint Gibson kijelentette, hogy „azért akarom megcsinálni ezt a filmet, hogy a zsidókat megtérítsem kereszténynek”.

2012. április 13. 10:02

Mel Gibson az i. e. 2. században élt zsidó harcosról, Júdás Makkabeusról akar filmet forgatni – írtuk meg még ősszel. Az előszeretettel zsidózó Mel Gibson filmterve ellen azonban rögtön tiltakoztak zsidó vezetők, ráadásul sokan PR-akciónak minősítették azt. Joe Eszterhast (Flashdance, Elemi ösztön) bízták meg a szkript megírásával, a filmet pedig a Warner Bros. gyártotta volna, azonban a stúdió pár hete visszadobta a forgatókönyvet azzal az indokkal, hogy „nincsenek benne érzések” és „nem elég diadalittas” – adta hírül az Origo. Eszterhas ezek után írt egy kilencoldalas levelet Gibsonnak, mely azonban a The Wrap magazin birtokába került: Eszterhas ebben kifejti, hogy az elejétől fogva tartott attól, hogy a színész-rendező csak megtépázott hírnevét szeretné helyreállítani.

Eszterhas két filmet is írt a második világháború szörnyűségeiről (Elárulva, Zenedoboz). Levelében beszámol arról is, hogy Gibson számos alkalommal tett antiszemita és holokauszttagadó kijelentéseket közös munkájuk során, így „arra a következtetésre jutottam, hogy az elképzelhető legocsmányabb okból nem akarod megcsinálni a Makkabeus-t. Gyűlölöd a zsidókat”. Eszterhas levelében szerepel az is, amint Gibson kijelentette, hogy „azért akarom megcsinálni ezt a filmet, hogy a zsidókat megtérítsem kereszténynek”. Leírja, hogy amikor családjával együtt több alkalommal Gibsonnál vendégeskedett, a sztár dührohamot kapott, és ocsmányságokat üvöltözve tombolt, megrémítve Eszterhas feleségét és fiát. Az is szerepel a levélben, hogy Gibson továbbra is iszonyatos dühöt táplál kislánya anyjával, Oksana Grigorievával szemben, és kijelentette, hogy FBI-os barátai segítségével meg fogja ölni a nőt – idézi a levelet az Origo.

Mel Gibson levélben reagált: a vádakra, melyek szerinte „javarészt kitalációk”, nem tért ki részletekbe menően, csak annyit ismert be, hogy ideges volt, mert Eszterhas késett a forgatókönyvvel, ezért pedig elnézést is kért. Azt állítja, a filmterv azért esett kútba, mert mind ő, mind pedig a stúdió nagyon gyengének találták a forgatókönyvvázlatot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!