Zenével és tárlatvezetéssel vár a Falk Art Fórum

2012. május 04. 13:23

12. alkalommal fog össze Pest galériás negyede, hogy a Falk Miksa utca és környéke egy napra ismét a művészetkedvelő sétálóké lehessen. Május 5-én, szombaton újra megnyílnak a galériák, a régiségboltok, sátrak települnek az utcára, miközben szól a zene.

2012. május 04. 13:23

Ingyenes műtárgybecslés, tárlatvezetések és koncertek is várják az érdeklődőket szombaton a Falk Art Fórum elnevezésű antik és modern művészeti fesztiválon a budapesti galériás negyedben. A Falk Miksa utcában és környékén található galériákban, régiségboltokban és az utcákra kitelepített sátrakban számos program, például vetítéssel egybekötött előadás, több kiállítás-megnyitó és kötetbemutató szórakoztatja a látogatókat. Ezüst ötvöstárgyakról mesél Kiss Erika, a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa a Nagyházi Galériában, míg Saly Noémi Budapest-történész a Falk Miksa utcán vezeti végig az érdeklődőket. A Moró Antik magángyűjtők anyagából rendez vértálakat, azaz sárgaréz edényeket felvonultató kiállítást, a bemutatott csaknem ötven darab némelyike több mint ötszáz éves – közölték a szervezők az MTI-vel. A Biksady Galéria Tükröződések címmel mutatja be Kyan Smith kortárs alkotó egyéni kiállítását, amelyen a művész társaságában sétálhat végig a közönség. Bemutatkoznak a fesztiválon a Képzőművészeti Egyetem frissen végzett hallgatói és kiállítással jelentkezik a szentendrei MűvészetMalom is. A Rocaille Galéria afrikai vízi bivaly bőréből készült ülőgarnitúrával csalogatja az érdeklődőket: a női és férfi fotelből, illetve asztalból álló szett érdekessége, hogy eredeti tulajdonosa az a Nagy Endre, aki híres vadászként és Afrika-kutatóként megalapította a balatonedericsi Afrika Múzeumot.

A Missionart Ujj Zsuzsi költő, performer és előadóművész kiállítás-megnyitójának ad otthont, Hári Anikó ékszerboltjában Falvay Balázs ötvös, a Tahiti Gyöngyverseny egyik hazai nyertese és nemzetközi helyezettje mutatja be saját tervezésű és készítésű ékszereit. A Haas Galéria Kecskeméti Kálmán 70. címmel rendez tárlatot a festőművész születésnapja alkalmából. A Remekművek - Remek művek sorozat ezúttal Littkey György egyik kimagasló színvonalú művét mutatja be. Az Erdély Művészetéért Alapítvány E-Galériájában Losonci Lilla festőművész Montázs című tárlata látható. A BÁV jubileumi, hatvanadik művészeti aukcióját májusban rendezik, az árverés legszebb tételeit vetítéssel egybekötött előadáson ismerhetik meg az érdeklődők a Falk Art Fórum délutánján. Kőbe vésett selymek, öltözetek és ékszerek Angkorban címmel pedig Száva Borbála történész, muzeológus tart előadást.

Sétabotok című, saját kiadású kötetét mutatja be a Bujanovics Régiségbolt, a Dénes Galériában Dénes Sándor a 21. század nemzetközi műtárgypiacáról árul el szakmai titkokat, a mindig egyedi újdonságokkal előrukkoló Wladis Galéria üvegkiállítással készül. Ezen a napon bárki elhozhatja otthon őrzött régiségeit, műtárgyait, hogy szakértőkkel felbecsültesse az értéküket és megismerje a tárgyak korát, történetét. A szervezők segítenek majd, hogy minden tárgy értő kezekbe kerüljön. A Haas Galéria belső udvarában a Haas Daléria zenés műsora szórakoztatja a vendégeket, a gangversenyen ezúttal Fekete Jenő bluesénekes és gitáros lép fel. Az utcákon fiatal dzsessztehetségek bukkannak fel. Fellép Váczi Eszter és együttese, valamint a Pátkai Rozina és Tóth Mátyás duó. A közönség hallhatja a Duande duót és dzsessz szól majd a Tóth Kocsma előtt is. A Tóth Aladár Zeneiskola növendékeinek műsorát Lukácsházi Győző, a BonbonMatiné ötletgazdája vezeti.

A fesztivál minden programja ingyenes.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!