A népzenéé a főszerep a Somló Hangja fesztiválon

2012. június 20. 14:22

Július 19. és 22. között rendezik meg a 4. Somló Hangja fesztivált a dobai Erdődy-kastély parkjában. A rendezvény főként a népzenére koncentrál, de fellépnek dzsesszformációk, népzenei indíttatású zenekarok is.

2012. június 20. 14:22

Július 19. és 22. között rendezik meg a 4. Somló Hangja fesztivált a dobai Erdődy-kastély parkjában. A rendezvény főként a népzenére koncentrál, de fellépnek dzsesszformációk, népzenei indíttatású zenekarok is. Az eseményt ismertető szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: az idén negyedik alkalommal megrendezett fesztivál fontos része lesz a vásár, amely a helyben előállított termékek bemutatójaként szolgál, emellett borkiállítást és -vásárt is tartanak. Ez utóbbin Somló, a legkisebb történelmi borvidék termelőinek borai lesznek túlsúlyban, de más régiókból is vendégül látnak pincészeteket. Kovács Norbert főszervező kiemelte: a fesztiválon új színfolt lesz a határokon túlról érkező magyar hagyományőrző csoportok bemutatkozása, érkeznek néptánccsoportok a kanadai Montrealból, Szlovéniából, Erdélyből, Ausztriából is a Hidak Fórum elnevezésű program keretében.

Az eseményen fellép a Muzsikás együttes, a Borbély Mihály Balkán Jazz Project, a Magyarvista Social Club, Cimbaliband, Lajkó Félix és zenekara, a Duna Művészegyüttes, Ferenczi György és a Rackajam, a Jazz Steps Band, a Tükrös zenekar, a Romungro Zenekar, a Romano Tarjo és a Mits Jazz Band. A részletes program a www.somlohangja.hu weboldalon érhető el.

A négynapos programsorozatnak az idén is a dobai Erdődy-kastély ad otthont, amelyben jelenleg is gyógykezeltek élnek – hangsúlyozta Kovács Norbert megjegyezve, hogy a betegek néptánccsoportja is bemutatja műsorát. A rendezvényre a belépő naponta 1500 forintba kerül, a szállás magánházaknál lesz megoldható – hangzott el a sajtótájékoztatón. Kovács Norbert az MTI kérdésére elmondta: a fesztivál összköltségvetése mintegy 15 millió forint, amit a helyi leader közösség, Doba és Devecser önkormányzatának támogatásából fedeznek, emellett számítanak a Nemzeti Kulturális Alap támogatására is. A főszervező kiemelte: a Somló hangja nem tudna megvalósulni a helyiek nélkül, akik sok önkéntes munkával járulnak hozzá a fesztivál sikeréhez.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!