Írd meg az idei Sziget Fesztivál forgatókönyvét!

2012. június 20. 12:47

A Budapest Film Academy, az ELTE filmes szakembereket képző, gyakorlati és elméleti oktatást nyújtó nemzetközi filmakadémiája nyári forgatókönyvíró pályázatot hirdet fiatal filmesek számára. A pályázat célja, hogy világraszóló nagyjátékfilm készüljön a Szigeten szerzett maradandó élményekből.

2012. június 20. 12:47

A Budapest Film Academy „Etűdök egy fesztiválról - 20 éves a Sziget” nyári egyetemi program keretein belül olyan, magyar vagy angol nyelvű, maximum 1-4 perces forgatókönyveket vár a pályázóktól, amelyek a fesztivál hangulatához, élményeihez kapcsolódó történeteket dolgoznak föl. Műfaji vagy formai megkötés nincs, a forgatókönyvek lehetnek dramatizált, fikciós jelenetek a Szigeten történt nagy találkozásokról, ismerkedésről, a fesztiválon született barátságokról, szerelmekről, de a könyvekből készülhetnek vizuálisan izgalmas kísérleti jellegű munkák és dokumentumfilmek is. A Budapest Film Academy célja, hogy a legjobb etűdökből, kisfilmekből összeálljon egy nagyjátékfilm, melyet nemzetközi filmfesztiválokra, mozi forgalmazásra és televíziós vetítésre ajánlanak föl egy világforgalmazással foglalkozó ügynökségen keresztül.

A pályázat fődíja egy 285 000Ft értékű ösztöndíj a Budapest Film Academy 3 hetes nyári szemeszterére, amely magában foglalja a Sziget hetijegyet is. Több kiemelkedő alkotás is részesülhet díjban, így a második helyezetteknek 50%-os kedvezményt biztosítanak a program árából. A zsűri által kiválasztott további forgatókönyvek alkotói lehetőséget kapnak, hogy filmjüket leforgassák a Szigeten, így bekerülhetnek a legjobb rövidfilmekből összeállított nagyjátékfilmbe.
 
A pályázat mindenki számára nyitott, kezdő és profi forgatókönyvírók és filmkészítők egyaránt nevezhetnek, ugyanis A Budapest Film Academy nem a pályázó technikai és szakmai felkészültségére, hanem kreativitására kíváncsi. Egy pályázó akár több pályaművel is nevezhet. A pályázók az elkészült forgatókönyveket a [email protected] email címre küldhetik el, „Budapest Film Academy forgatókönyvíró pályázat” tárggyal 2012. július 20-ig.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!