Kaláka Fesztivál Egerben

2012. június 28. 17:23

Pénteken kezdődik a hazai folkzene legnagyobb múltú seregszemléje, a Kaláka Fesztivál, amelynek most első alkalommal ad otthont Eger.

2012. június 28. 17:23

Pénteken kezdődik a hazai folkzene legnagyobb múltú seregszemléje, a Kaláka Fesztivál, amelynek most első alkalommal ad otthont Eger. Az esemény három napja alatt 25 koncertet rendeznek. A 33. alkalommal megrendezendő fesztivál azt követően költözik át hagyományos helyszínéről, a diósgyőri várból Egerbe, hogy Diósgyőrben felújítási munkálatok kezdődtek. Az új helyszínen 25 együttes és előadó koncertjén vehetnek részt a népzenerajongók. Fellépnek a műfaj legrangosabb hazai képviselői, például a Budapest Klezmer Band, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Gajdos, a Kaláka, a Muzsikás és a Vujicsics együttes.

A koncerteket színes kulturális program kíséri; a vár alatti Dobó téren kézműves piacot, iparművészeti kirakodóvásárt rendeznek, valamint a várban moldvai és ír táncházban, folkkocsmában rophatják a látogatók. Lesznek képzőművészeti kiállítások és filmvetítések is.

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozik a Kaláka Fesztiválhoz azzal, hogy a rendezvényre utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Egerbe. A kedvezményt csütörtöktől hétfőig lehet igénybe venni. A kedvezményes árú jegyet a visszautazáshoz az információs központban, a Városháza főbejárata mellett, a Dobó tér 2. szám alatt le kell bélyegeztetni – közölte közös közleményben a két közlekedési társaság az MTI-vel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!