Mégis lesz VOLT!

2012. június 21. 19:02

Nem lesz akadálya annak, hogy idén is az eredeti terveknek megfelelően tartsák meg a VOLT Fesztivált – közölte a soproni városháza az MTI-vel, miután Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön egyeztetett Széles Sándor megyei kormánymegbízottal a rendezvény környezetvédelmi engedélyének ügyében.

2012. június 21. 19:02

Nem lesz akadálya annak, hogy idén is az eredeti terveknek megfelelően tartsák meg a VOLT Fesztivált – közölte a soproni városháza az MTI-vel, miután Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön egyeztetett Széles Sándor megyei kormánymegbízottal a rendezvény környezetvédelmi engedélyének ügyében. Kuslics Balázs, a soproni önkormányzat sajtófőnöke hangsúlyozta: a VOLT Fesztivál nemcsak országos, hanem nemzetközi jelentőségű rendezvény, amelynek a város elkötelezett támogatója.

„Hivatalunk a hatáskörébe tartozó valamennyi engedélyt időben megadta a szervezők számára, de vannak olyan egyéb engedélyek, amelyek a Natura 2000 területek miatt szükségesek. A szocialista kormányzás alatt sok esetben kevésbé indokolt módon nyilvántartásba került Natura 2000 védettség alá tartozó területek rengeteg nehézséget okoznak, nemcsak a fesztiválok, hanem más gazdasági ügyek tekintetében is” – jegyezte meg. „Miután a fesztivál által érintett terület természetvédelmi státusza a korábbi évekhez képest nem változott, örülünk annak, hogy ezúttal is minden akadály elhárulhat a VOLT Fesztivál megrendezése elől” – fogalmazott Kuslics Balázs, hozzátéve: az önkormányzat az eddigi gyakorlatnak megfelelően napi szinten tovább egyeztet a szervezőkkel a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében.

A megyei napilap csütörtöki számában írt arról, hogy nem kapta meg a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélyét a jövő kedden kezdődő soproni VOLT Fesztivál; az indoklás szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával. Az engedélyre azért volna szükség, mert a terület a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, illetve Natura 2000 védelem alatt áll. A kedden kelt elutasító határozatot egyebek mellett azzal indokolták, hogy a vendégeknek kialakított kemping területén védett állatfajok is élnek, amelyeket zavarna a zaj és a tömeg, ráadásul „lehetnek olyan madárfajok, amelyeknek a pótköltése zajlik”.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2012. június 22. 11:21
Az a gond, hogy az EU befenyítette az országot az Audi kapcsán (ahol Natura 2000 érintettség volt). Azóta tilos BÁRMIT* is engedélyezni Natura 2000 területen, mert komoly eu-s pénzek forognak kockán. Csak az a bibi, hogy az ország területének 22%-a érintett, ezeket a területeket gyakorlatilag nem használhatjuk. Ez egy második Trianon, csak nem olyan feltűnő. *:"elrugaszkodott" példa, mert ilyen nem fordulhat elő hazánkban (ugye?): 1. gazdálkodó pályázik eu-s pénzre, és nyer 2. megkéri az építési engedélyt, ahol a zöldhatóság szakhatóságként közreműködik 3. pontos ütemezéssel lehívja a pénzt, és megépíti a kérdéses ingatlant 4. menet közben átminősítik a területet Natura 2000-ré 5. a használatbavételi engedélyt nem kapja meg, és a zöldhatóság a Natura 2000 miatt kötelezi az eredeti állapot helyreállítására és a bónusz: 6. a bontási engedélyt IS elutasítja a zöldhatóság, mert Natura 2000 területen tilos BÁRMIT is csinálni...
Korlátlan lehetetlenségek hazája
2012. június 22. 10:45
Akkor mos VOLT van? :-D
Viktus
2012. június 22. 09:51
Na v.kinek volt azért esze az apparátusban.
Királyvizet Károlyira
2012. június 22. 09:51
most ez akkor mi volt? egy kis image-kampány a soproni póginak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!