Roma kultúra az Akváriumban

2012. július 18. 09:43

Négy nap alatt több mint 40 előadó lép fel az Akvárium klubban július 19. és 22. között a Si love – is love elnevezésű roma zenei és művészeti fesztiválon, amelyen a cigányzenén túl mozdulatszínház, kiállítások és filmvetítések is várják az érdeklődőket.

2012. július 18. 09:43

Mokoomba, Taram, Naked, Khamoro, Nyári Kálmán, Kökény Attila, Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes, Szilvási Gipsy Folk Band, Fatima, Báró, Kicsinyúl, Andreas, Grófo és kis Grófo – csak néhány név a fellépők közül, akik előadásaikkal a roma folklór hagyományait mutatják be a közönségnek az Akvárium klubban július 19. és 22. között a Si love – is love elnevezésű roma zenei és művészeti fesztiválon. Az európai kultúra világszerte ismert és elismert értékei között tartják számon a cigányzenét, amely nem azonos a cigányfolklórral: ez egy egyedülálló előadói stílus, hangszerelés és hangzás – hangsúlyozza a szervezők közleménye.

„A magyar cigányzene ma olyan nemzeti és európai kulturális érték, amelyre méltán lehet büszke Magyarország, és amelynek megőrzése és megújítása kiemelt feladat” - írták a szervezők. A rendezvényen a magyar fellépők mellett a környező országokból is mutatkoznak be roma zenekarok, olyanok, mint a belgrádi Naked együttes, vagy a Zimbabwe és Zambia határán született Mokoomba. A négy nap alatt a klub teraszán, a kis- és nagyszínpadokon folynak majd a koncertek és az előadások, a kiállításokat pedig az esemény ideje alatt folyamatosan meg lehet tekinteni.

A fellépőkről és a részletes programokról az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Királyvizet Károlyira
2012. július 24. 13:28
MILYEN KULTÚRA? futtatótanfolyam?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!