Több vonat indul a balatoni és velencei-tavi vonalakon

2012. július 06. 13:37

Több járművet átcsoportosított a velencei-tavi és a balatoni vasútvonalakra a hétvégére a MÁV-START Zrt., mert arra számít, hogy jelentősen nő az utasok száma.

2012. július 06. 13:37

A vasúttársaság pénteken az MTI-vel azt közölte: az elkövetkező napokban az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet közlekedteti a szerelvényekben, és különös figyelmet fordít a balatoni vonatokra. A közlemény szerint a MÁV-START az előző hétvégék tapasztalatai, továbbá a balatoni és a velencei-tavi rendezvények miatt arra számít, hogy ezeken a vasútvonalakon jelentősen nő az utasforgalom péntek délutántól vasárnap estig; csak ezen a hétvégén mintegy százezren utazhatnak a balatoni vonatokon.

A szakemberek az ország más területeiről tizennégy járművet csoportosítottak át a balatoni vasútvonalakra, így a tó körül közlekedő szerelvények az eddiginél is hosszabbak lesznek. A vasúttársaság szombaton mentesítő vonatot is indít, amely délelőtt a főváros felől a Balaton északi partján, míg visszafelé, Budapest felé a tó déli partján közlekedik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!